Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

FOTO: Poribljavanjem jezera obilježen završetak radova podržan od Njemačke ambasade

OLYMPUS DIGITAL CAMERAU subotu, članovi Udruženja “Bistro!” su sa ribolovcima iz Ilijaša i Udruženja sportskih ribolovaca “Sarajevo 1906” organizovali malo druženje i poribljavanje jezera Starača u Ilijašu, a čemu je povod bio završetak radova revitalizacije i uređenja jezera finansijski podržan od strane Njemačke ambasada.

“Vrijednost ovih radova je bila 6.000 KM koji su utrošeni u izradu drenaža i uređenje pristupnog puta, izgradnju septičke jame, te kupovinu građe za izgradnju sanitarnog čvora od koje je izgrađen i jedan hladnjak. Koristim priliku da se zahvalim osoblju Njemačke ambasade koje očekujemo da nas uskoro i posjete, i siguran sam da će i oni biti zadovoljni onim što smo uspjeli uraditi sa sredstvima koje su nam donirali.”, kazao je predsjednik Udruženja “Bistro!”, Adnan Osmanagić.

“Jezero je poribljeno sa oko 80 kg kalifornijske pastrmke i na jezeru je uveden posebni režim ribolova. Cijena dnevne dozvole je 10 KM i ribolovci mogu ponijeti 2 pastrmke i 6 drugih vrsta bijele ribe, osim šarana, amura i štuke. Svi ribolovci će detaljnije informacije dobiti na jezeru prilikom kupovine dozvole od ribočuvara. Molimo ribolovce da se pridržavaju pravila, jer će se, u protivnom, podnosti prekršajne prijave.”, rekao je Senad Kapo, potpredsjednik Udruženja “Bistro!”

Pročitajte i:   Obavještenje o prijavama za Premijer Feeder ligu SRS BiH

Jezero Starača se nalazi u selu Čifluk kod Podlugova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.