EkologijaNajnovije vijesti

Zaustaviti i kazniti bespravnu gradnju na rijeci Drini

radeljas_imanjePremijer Federacije BiH Nermin Nikšić, direktor Porezne uprave Federacije BiH Midhat Arifović i direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Ibrahim Tirak primili su danas u sjedištu Vlade u Sarajevu delegaciju Bosansko-podrinjskog kantona (BPK) Goražde koju je predvodio premijer Emir Frašto.

Cilj sastanka bilo je pronalaženje najoptimalnijih mjera da bi se zaustavile, kako je rečeno u pismu upućenom iz Vlade ovog kantona federalnom premijeru, “kriminalne aktivnosti vezane za nelegalnu gradnju u vodnom dobru i javnom vodnom dobru u vodotoku rijeke Drine, koje nadležne insitucije Federacije BiH i ovog kantona, nažalost, nisu uspjele spriječiti”.

Povod za ovakvo obraćanje vlasti Bosansko-podrinjskog kantona je baspravna gradnja na rijeci Drini koju u proteklih nekoliko mjeseci provodi investitor Admir Radeljaš.

Zaključeno je da se provede zajednička akcija federalnih i kantonalnih organa kako bi se vodotok rijeke Drine zaštitio od dalje devastacije nelegalnom gradnjom i nezakonitom eksploatacijom materijala.

Premijer Nikšić i direktori Arifović i Tirak su obećali punu asistenciju kantonalnim organima kako bi se zaustavile ove nelegalne aktivnosti i dalje uništavanje vodotoka Drine, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Pročitajte i:   Održana prva dva kola Premijer lige BiH u mušičarenju

One thought on “Zaustaviti i kazniti bespravnu gradnju na rijeci Drini

  • Ista situacija na rijeci Buni u Blagaju, nelegalna gradnja i okoupacija obale, grade se mostovi i pansioni, kanalizacija se pusta u Bunu, obala je velikim dijelom ogradjena bodljikavom zicom, smece na sve strane. Tirak raspisuje cetri godine tender za uklanjanje mostova kod tekije, ali niko nema hrabrosti da se javi i uradi posao.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.