Iz Udruženja i savezaNajnovije vijestiTehnike i pribor

OSR Konjic na najvećem sajmu ribarstva Beneluxa ‘Kortrijk EXPO 2013.’

Sajam-Belgija-OSR_Konjic-2Protekli vikend u belgijskom gradu Kortrijku je održan najveći sajam ribarstva u Beneluxu.Sajam se održava svake dvije godine i ovogodišnji je privukao preko 20.000 ljubitelja ovog sporta.

Pored šarolike ponude ribomaterijala, bitan dio sajma bio je posvećen ‘ribolovnom turizmu’. Za svaki sajam organizator bira ‘zemlju u fokusu’ koja dobija naročitu pažnju u medijima i info-štand na sajmu.

Zahvaljujući U.G. ‘Herzegovina Lodjes’, ovaj put je to bila Bosna i Hercegovina koju su predstavljali i promovisali U.G. ‘Herzegovina Lodjes’ i OSR Konjic.

Reakcije posjetilaca su bile jako pozitivne, veliki broj ribara je sa entuzijazmom reagovao na novu ribolovnu  destinaciju. Nadati se da će pojedini od njih već narednu ribarsku sezonu pecati na nekoj od bh. rijeka i jezera.

No, iz OSR Konjic su revoltirani odnosom nadležnih službi prema njihovom odlasku na ovaj prestižni Sajam:

“Iako smo se obratili svim nadležnim institucijama da nam pomognu u odlasku na Sajam, počevši od opštine, preko turističkih zajednica HNK i Federacije BiH, kantonalnog ministarstva okoliša i turizma HNK, Fonda za zaštitu okoliša FBiH… niko, ali niko se nije udostojio da nam makar odgovori na molbu.

Zahvaljujući gospodinu Marcu Coussementu, predsjedniku Upravnog odbora Kortrijk EXPO 2013. smo ipak dobili besplatan štand veličine 24 m kvadratna za koji bismo inače morali platiti 3.000 Eura.

Koristimo priliku da se zahvalimo gosp. Coussementu, ali i našim dragim Konjičanima Elmiru i Gogi Prevljak koji su svojim nesebičnim radom prezentirali Bosnu i Hercegovinu i grad Konjic radeći posao onih koji za taj posao u BiH primaju plate iz budžeta.

Mi smo u skladu sa našim mogućnostima i pomoć prijatelja uspjeli kvalitetno prezentirati opštinu Konjic i rijeku Neretvu, te se nadamo da će ovo naše učešće na sajmu imati pozitivan uticaj na razvoj turizma naše opštine.”

Najveće ogorčenje od strane OSR Konjic je usmjereno prema opštini i opštinskom načelniku.

Pročitajte i:   Poziv na Prvenstvo Federacije BiH u lovu šarana i amura

“Pitamo se da li je stvarno strateška grana razvoja opštine Konjic turizam kako se javno govori, ili je i to samo jedna isprazna floskula. Pitamo se jer se niko nije udostojio da nam  makar negativno odgovori na našu molbu da nam pomognu odlazak i učešće na sajmu. Žao nam je što je sva naša komunijacija sa opštinom jednosmjerna i što na ovakav način moramo komunicirati sa organima u opštini i načelnikom. Hvala Vam, načelniče.”, poručuju iz OSR Konjic.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.