Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

FOTO: U jezero Starača u Ilijašu ubačene dvije “zlatne ribice”

2013-12-07-4475Članovi Udruženja “Bistro!” iz Sarajeva su danas u jezero Starača u Ilijašu ubacili dvije albino kalifornijske pastrmke, teške po 2.5 kilograma. Zbog njihove neobične, žuto-zlatne boje, prozvane su “Staračke zlatne ribice”.

“Svaki ribolovac bi bio zadovoljan kad bi ulovio ovakvu ribu, a kad ulovi ovakvu ribu i pored toga dobije i besplatan jednodnevni izlazak u ribolov na jezero,onda je to dvostruki užitak. A upravo iz tog razloga su u jezero i ubačene ove dvije ‘zlatne ribice’.”, rekao je predsjednik Udruženja “Bistro!”, Adnan Osmanagić.

“Ribolovci koji uhvate ovu ribu dužni su pažljivo postupati sa istom, odmah pozvati ribočuvara, a do dolaska ribočuvara ribu držati bezbjednu u vodi – nikako vezanu kroz škrge ili na neki drugi sličan način zbog kojeg bi riba mogla uginuti. Sretni ribolovac će dobiti jednodnevnu dozvolu koju će iskoristiti kada bude želio. Trenutno je jezero zaleđeno i na istom nije moguće pecati, što je i dobro – da se aklimatizuju i ove, ali i ostale ribe ubačene prije petnaestak dana. S prvim jugom se nadamo da će se led sa jezera otopiti.”, poručili su iz udruženja “Bistro!” iz Sarajeva.

Pročitajte i:   Kalendar takmičenja Sportsko ribolovnog saveza BiH za 2024. godinu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.