FOTO: Mala škola ribolova u organizaciji USR ‘Novi Grad’ iz Sarajeva

Dio polaznika male skole sportskg ribolova u Novogradskoj opcini  Foto I. BAJROVICPod pokroviteljstvom  Općine Novi Grad Sarajevo, a u organizaciji Udruženja Sportskih ribolovaca ‘Novi Grad’ Sarajevo,  na ribarskoj stazi Eko ribarska oaza –  Lađanica kod Dobroševića, u toku je sedmodnevna škola sportskog ribolova  za  djecu i omladinu sa područja Sarajevske općine Novi Grad.

Besplatnu školu  pohađa 25 dječaka i djevojčice, koji uče  osnovne elemente i tajne  iz sportskog ribolova.

Biće obuhvaćene   teme  iz zaštite čovjekove okoline, organizacija i rad ribolovnog Udruženja, kodeks ponašanja ribolovaca i tehnika ribolovnog sporta.

Teoretski dio nastave odvija se u OŠ „Aleksa  Šantić“ – Neđarići, a praktični na  ribarskoj stazi „Oaza“ kod Dobroševića.

Mladi su dobro zainteresovani za ovaj sport  i   uspješno savlađuju  praktično vezanje udica, stavljanje plovka i olova i sve tajne  sportskog ribolova.

“Naša škola sportskog ribolova organizovana je u cilju promocije ribolovnog sporta i popularizacija  i omasovljenja ovog sporta, te spoznaja o prirodi i životu u njoj i čuvanju iste. Sve se svodi na to da djeca koja su se upisala u školu sportskog ribolova budu  usmjerina  u pravcu usavršavanja ribolovnim vještinama, te  tehnike bavljenja ovim sportom i u tom smislu ih educiramo da zavole  sport općenito. Ocjenili smo da  će jedan broj polaznika škole ribolova – vrlo talentovana djeca  nastaviti sa treninzima u ovom Udruženju za koje će se kasnije čuti”, rekao je  Ramiz Gušo iz Udruženja ribara Novi Grad.

Pročitajte i:   Poziv za učešće u SPIN ligi SRS BiH za 2024. godinu

Tekst i foto: Ismet Bajrović

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.