Revizija ribolovne osnove za 12 članica iz Srednjobosanskog kantona

SSRDSBK_04Sinoć 16. decembra 2013. godine, u Travniku, održana je sjednica Upravnog odbora članica Saveza sportsko ribolovnih društava SBK pod predsjedanjem predsjednika Danijela Kobačića uz nazočnost predsjednika SRS Federacije BiH, sa jednom tačkom dnevnog reda – završetak aktivnosti na reviziji ribolovne osnove koju radi fakultet iz Mostara za potrebe 12 članica ovog saveza.

Osnovni zaključak nakon rasprave, prijedloga i sugestija je da se sva društva krajnje ozbiljno uključe u završetak radova, udruživanje sredstava koja ovih dana pristižu na račune članica, kako bi se putem Kantonalnog saveza koji je nosilac aktivnosti na izradi revizije, mogle izmiriti sve obveze plaćanja revizije i nastaviti aktivnosti na dobivanju potrebnih saglasnosti od kantonalnog i federalnog ministarstva poljoprivrede na revidiranu ribolovnu osnovu, čime bi se u narednih pet godina osiguralo obavljanje ribolova sukladno Zakonu o slatkovodnom ribarstvu.

Do kraja godine sa predstavnicima fakulteta koji izrađuje reviziju ribolovne osnove će se održati završni konsultativni sastanak, a nakon toga članicama će se dostaviti revidirana osnova u pisanom obliku.

Pročitajte i:   Sretna Nova 2024. godina

Pod tačkom razno data je kraća infoormacija o aktivnostima na potpisivanju sporazuma između SRS Federacije BiH  sa Agencijom za slivno područje rijeke “Save” kojim bi se prije svega za potrebe članica saveza Federacije regulisalo besplatna izrada analize vode u slučajevima eko incidenata, uslovi izvođenja radova na rijekama i u koritima rijeka, termini, pomoć agencije u pripremama staza za natjecanja na vodama članica Saveza…

SSRD SBK TRAVNIK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.