Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Риболовне новине СРС РС: СРД “Укрина” Дервента

naslovna-ribolovne-novine-srs-srТекст о СРД “Укрина” из Дервенте из Риболовних новина Спортско риболовног савеза Републике Српске принтаних у децембру 2012. године

Спортско риболовно друштво “Укрина” Дервента још 2011. године покренуло је иницијативу да се на ријеци Сави у селу Трстенци код Дервенте изради такмичарска стаза за такмичење у дисциплини лов рибе удицом на пловак на општинском, републичком, државном и међународном нивоу.

Прије почетка радова, надлежни органи из СРС БиХ извршили су извиђање терена и снимање свих параметара којима треба да задовољи такмичарска стаза овог нивоа. Велику помоћ и подршку на реализацији ове активности пружили су начелник општине Дервента са својим органима, а која се односи на финансијску помоћ и рјешавање имовинско правних односа, као и припадника гарнизона Дервента који су помогли у ангажовању инжењериjских машина на расчишћавању терена и насипању пута.

План је да се уради такмичарска стаза дуж обале ријеке Саве у дужини од 2000 метара. Ангажовањем спортских риболоваца и припадника гарнизона до сада је урађено насипање пута од региoналног пута (Дервента – Србац) до обале ријеке Саве у дужини око 400 метара, крчење обала ријеке Саве у дужини око 400 метара, израда такмичарске стазе у дужини од 315 метара, расчишћавање терена површине око 37.000 м2, постављање бетонских стубова и клупа на стази, као и довођење струје до обале ријеке. У плану је и довођење питке воде.

Pročitajte i:   Ekolozi u misiji zaštite Gornje Neretve: 300 čuda prirode ili 7 malih elektrana

У 2013. години радови се настављају. Ово је један од већих пројеката који су покренули чланови СРД “Укрина”, те се надамо да ћемо уз помоћ општине и других структура успјети у реализацији овог задатка, чиме ће спортско-риболовни савез БиХ и РС имати приликуда организује такмичења на вишим нивоима, а Туристичка организација Дервенте биће обогаћена са још једним од низа садржаја туристичке понуде.
Пишe: Слободан Голуб

У оквиру спортско риболовног друштва „Укрина” Дервента, жене спортски риболовци и чланице друштва су итекако заступљене, како у руководству друштва, тако и као такмичарке.

Много пехара и диплома краси витрине СРД “Укрина” које су освојиле жене на општинском и републичком првенству, као и на КУП-овима РС и БиХ.

Наша женска екипа сениорки на такмичењу у дисциплини лов рибе удицом на пловак је већ неколико година у самом врху Републике Српске и БиХ. За овакве резултате посебне заслуге припадају Саји Видовић, Душанки Миловановић, Кати Миловановић, Бранки Чехић, Мини Халиловић и другима.

Pročitajte i:   Održano Prvenstvo Sportsko ribolovnog saveza Federacije BiH u mušičarenju za juniore

У руководству друштва значајне резултате постиже и члан Надзорног одбора Душанка Миловановић, као и секретар друштва Љиљана Милаковић.Кад треба спремити ручак и дочекати госте ту су наше Милановић Боса, Николић Радосава и Нединић Весна.

Оваквим ангажовањем жена желимо да покажемо да су и жене равноправне са мушкарцима и да понекад постижу боље резултате од мушкараца.
Пишe: Предсједник Мирко Бјелић

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.