Najnovije vijestiReportažeTakmičenja

FOTO: Internacionalni kup u lovu mladice na Drini u Ustikolini

┼Ż7=Internacionalni Kup mladicara na ljepotici Drinu kod Rasadnik u Cvilinu  Foto I. BAJROVICFEŠTA  NA  OBALAMA DRINE
Da je Drina  pravi raj za zaljubljenike u ribolov, to potvrđuje  i internacionalni kup u lovu mladice na ovoj rijeci.  U organizaciji Sportsko ribolovnog društva „Halil Sofradžija iz Ustikoline, u subotu, 28.12.2013. godine, na lokalitetu Rasadnik u Cvilinu, održan je jubilarni 10. tradicionalni Kup  u lovu mladice varalicom.

Na kraju ribolovne sezone u lovu mladice, u Ustikolini se okupilo više od 60 mladičara iz Breze, Sarajeva, Ustikoline, Goražda i Foče. Na ovom takmičenju lovilo se na nekoliko poznatih lokaliteta po lijepom i sunčanom vremenu.

Ribari kažu da je vrijeme bilo idealno za lov kraljice naših voda, ali riba jednostavno nije radila. Možda ove vrste ribe sve manje ima u našim rijekama i jezerima. Međutim, na pojedinim mjestima i mladica se ulovi.

Ovog puta za mladičare, bila je  manifestacija druženja  u kojoj rezultati nisu bili u prvom planu iako je želja svih učesnika bilo da ulove mladicu, ali ovog puta niko od učesnika nije imao sreću da iz vode izvuče kraljicu naših voda.

Pročitajte i:   Sretan Vaskrs!

Najmlađi učesnik takmičenja,  Emir Dreca  iz Ustikoline i Ramiz Gušo iz sarajevske općine Novi Grad imali su sreću da im se mladica zakači na mamac, ali nisu uspjeli da ribu izvuku na obalu rijeke. Kako rekoše, mladice su dovukli blizu obale rijeke, ali su im otkinule silk i otišle u nepovrat.

Haris Sijerčić iz Sarajeva, kaže da je došao sa svojim prijateljima na obalu Drine radi druženja, a lov ribe bio mu je u drugom planu. Vrijedni ribari iz Ustikoline organizovali su pravu feštu uz obale Drine.  .

Na kraju takmičenja na ribarskoj stazi u Cvilinu uslijedilo je lijepo druženje, uz bogatu trpezu i osvježavajući napitak, a popila se i dobra domaća šljivovica. Podjeljene su zahvalnice zaslužnim za doprinos u organizaciji i učešću na ovom takmičenju.

Zahvalnice dobili su: Mirsad Dedić, Zijad Kunovac, Ismet Bajrović, Rifet Gavranović, Esad Radeljaš, Muharem Zlatić, te su zahvalnice i diplome uručene još  SRD Breza, Udruženju sportskih ribolovaca Novi Grad Sarajevo, SRD Mladica iz Foče, SRD Goražde.

Pročitajte i:   Poziv na Jadransko podunavski kup u disciplini 'mušičarenje' - Crna Gora

Organizacija takmičenja bila je odlična.

“Cilj ovog takmičenja je da se mladičari okupe na kraju ribolone sezone  i da se druže  uz rijeku Drinu. Ovog puta ribari nisu imali sreću da ulove kraljicu naših voda. Rijeka Drina je bogata ribljim fondom, a svojom ljepotom oduševila je sve  takmičare i učesnike. Imamo prisnu saradnju sa ribarima iz Foče i Goražda”, kaže  Sulejmen Dreca, sekretar ribara iz Ustikoline.

 Tekst i foto: Ismet BAJROVIĆ

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.