EkologijaNajnovije vijesti

Potpisivanje Ugovora za rekonstrukciju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda na Butilama

precistac-butilePremijer Kantona Sarajevo Suad Zeljković, v.d direktorice KJKP “Vodovod i kanalizacija” Hasija Busuladžić i šef tima za implementaciju projekta “Otpadne vode Sarajeva” Nermin Drnda potpisat će sutra Ugovor za rekonstrukciju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda na Butilama s predstavnicima firmi izvođača radova i to Unioninvesta Zlatkom Čengićem i Mirzom Ferhatovićem i JV “Unioninvest d.d Sarajevo Bosna i Hercegovina &  Passavant Roediger GmbH Njemačka” Hasanom Taskinom.

Riječ je o projektu koji je vrijedan više od 50 miliona KM, a koji će biti finansiran dijelom iz sredstava kredita Svjetske banke, a dijelom iz sredstava granta pretpristupnog fonda IPA u iznosu od 13 miliona eura.

Protokolom je planirano da u 11.30 sati bude održana Prezentacija projekta rekonstrukcije objekta postrojenja za prečišćavanje voda na Butilima, nakon čega će uslijediti potpisivanje ugovora.

Prezentacija projekta i potpisivanje spomenutog ugovora bit će održano u objektu postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda na Butilama, saopćeno je iz Press službe KS.

Pročitajte i:   21. Svjetsko SPIN prvenstvo - Bosna i Hercegovina 7. mjesto, Nikola Zovko 3. u svijetu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.