Bugojno: Najbolji sportski radnik Dženan Mahmutbegović potpredsjednik SRD “Vrbas”

Najbolji-sportisti-bugojno
Mušičarska ekipa SRD “Bugojno”

Sportski savez općine Bugojno organizirao je tradicionalnu manifestaciju „Izbor najboljeg sportiste Bugojna za 2013.“, na kojoj su nagrađeni pojedinci i sastavi iz 15 sportskih klubova i udruženja.

Najbolja muška seniorska ekipa našeg grada za prošlu, 2013. godinu je tročlani flaj-fišing sastav Sportsko ribolovnog društva Bugojno.

Na federalnom prvenstvu u flaj-fišingu održanom na rijeci Lašvi u Vitezu bugojanski ribolovci su osvojili prvo mjesto. Ekipu su činili: Sead Bušatlija, Muamer Dautbegović i Muhamed Meškin.

Dzenan_Mahmutbegovic
Dženan Mahmutbegović, predsjednik SRD “Vrbas” iz Bugojna

Za najboljeg sportskog radnika proglašen je Dženan Mahmutbegović, potpredsjednik Sportskog saveza Bugojna, igrač i potpredsjednik Kluba sjedeće odbojke „Iskra“ i predsjednik Sportsko-ribolovnog društva “Vrbas”.

Za najboljeg sportistu Bugojna u prošloj godini proglašen je Haris Seferović, član Karate kluba „Master“, a za najbolju sportašicu prva igračica STK „Bugojno“ Edina Haračić.

Najuspješnija muška juniorska ekipa je Klub borilačkih sportova „Iskra“ Bugojno dok je, u ženskoj konkurenciji, najuspješnija bila ekipa Ženskog rukometnog kluba „Iskra“.

Najbolji junior prošle godine bio je Velid Pidro, član Taekwondo kluba „Bugojno“, a najuspješnija juniorka Katarina Žulj, prvotimka ŽRK „Iskra“.

Pročitajte i:   (VIDEO) Hanka Paldum zapjevala za očuvanje rijeka: Priroda čovjeku daje slobodu

Za najuspješniju kadetsku ekipu proglašene su kadetkinje Kluba borilačkih sportova „Iskra“, najuspješniji kadet je Eldar Omerinović, član NK „Iskra“, a najbolja kadetkinja Maida Čehaja, iz Kluba borilačkih sportova „Iskra“ Bugojno.

S ciljem popularizacije sporta ove godine proglašeni su i najbolji sportisti u pionirskoj i predpionirskoj konkurenciji.

Najbolja ekipa u kategoriji sportista s tjelesnim oštećenjem je Klub sjedeće odbojke „Iskra“ a najuspješniji sportista u ovoj kategoriji je igrač i predsjednik ovog kluba Aziz Dlakić.

Sportsko-ribolovno društvo „Bugojno“ ponijelo je epitet najbolje muške seniorske ekipe a STK “Bugojno” najuspješnije ženske seniorske ekipe.

Priznanje za najboljeg trenera otišlo je u ruke Alana Peze, dugogodišnjeg stratega Ženskog rukometnog kluba “Iskra“ a priznanje sportski novinar godine pripalo je Mirzi Balihodžiću, osnivaču, reporteru i uredniku portala Bug.ba.

Zahvalnice za doprinos razvoju sporta u Bugojnu uručene su Adinu Mehiću, članu Planinarskog društva „Koprivnica“, Aikido klubu „Nobujuši Tamura“ i Karate klubu „Master“.

Posebna priznanja dobili su bivši igrači „Iskre“ Edin Bajramović i Šimo Kolovrat, igrač i rukometni trener Asim Šahman, i dr. Besim Sadagić, predsjednik NK „Sport-Prevent“.

Pročitajte i:   DW Bosna i Hercegovina: Borba za Neretvicu (VIDEO)

Zlatne plakete bugojanskog Sportskog saveza pripale su Šahovskom klubu „Iskra“, koji ove godine obilježava 60. godišnjicu postojanja, i dr. Meliki Mahmutbegović, predsjednici Skupštine Kluba sjedeće odbojke „Iskra“.

Putem portala Bug.ba za najboljeg sportistu koji se takmiči izvan Bugojna, s osvojenih blizu tri hiljade glasova, proglašen je Ermin Zec.

One thought on “Bugojno: Najbolji sportski radnik Dženan Mahmutbegović potpredsjednik SRD “Vrbas”

  • 31. Januara 2014. at 20:35
    Permalink

    Čestitam Dženo samo naprijed!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.