EkologijaNajnovije vijestiVideo

Foto i video: Ekološka katastrofa u centru Knina!

knin-ekoloska-katastrofaDo prije samo par godina, tisuće kvadrata močvarnog zemljišta i par većih jezera, između rijeke Krke i tvornice vijaka DIV-TVIK u Kninu bili su stanište brojnim pticama močvaricama, ribama, kornjačama, žabama, lopočima, bjelouškama …

Danas ta jezera ne samo da izgledaju postapokaliptično; od smrada im se gotovo i ne može prići, a sav biljni i životinjski svijet je naprasno uništen.

Cijena koju Kninjani plaćaju Tomislavu Debeljaku kako bi zaposlio stotinjak radnika u gradu u kojem je dobiti posao ravan eurojackpotu , nije samo prodaja 350 tisuća m2 zemljišta i tvornice za simboličnu naknadu i velikodušno oslobađanje plaćanja komunalne naknade od milijun eura.

Cijena je to koju Kninjani već plaćaju a i stoljećima će nastaviti plaćati njihovi potomci, u vidu povećane incidencije karcinoma, poremećaja štitnjače, smanjenog imuniteta i brojnih drugih oboljenja.

httpv://www.youtube.com/watch?v=KUPRK3vN5xo

Nedvojbeno je i tragično da se ova ekološka katastrofa nije se dogodila slučajno, a visoko otrovne tvari i teški metali zaostali nakon pocinčavanja vijaka, već se par godina planski ispuštaju u ova kraška jezera nadomak rijeke Krke i NP Krka, sa otrovima koje u konačnici, u mikrotragovima stanovnici Knina konzumiraju – a grad Knin je po informacijama objavljenim na službenoj web stranici zadnju analizu vode napravio davne 2008.godine!

Pročitajte i:   Emir Dedić na pecanje ne ide bez Senade: Ona je moj ribolovac, a ja sam majstor (VIDEO)

Feral News posjeduje dokaze kako je samo tijekom prošle godine na adresu Ministarstva zaštite okoliša i prirode i resornog ministra Zmajlovića pristiglo više neanonimnih prijava i mailova popraćenih fotodokumentacijom o ovoj neviđenoj ekološkoj katastrofi u srcu Knina i NP Krka.

Da li za resornog ministra Tomislav Debeljak i DIV-TVIK predstavljaju prirodu i okoliš pa ih štiti ne želimo prejudicirati, no činjenica je kako ministar i nakon višekratnog upozoravanja na ekološku katastrofu nije poduzeo apsolutno ništa.

Poštovani ministre Zmajloviću, nije li ovo više nego dovoljno činjenica da svoje mjesto prepustite nekom tko će znati savjesno obnašati povjerenu mu dužnost?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.