EkologijaNajnovije vijesti

‘Eko Jasenica’ osuđuje ponašanje poduzeća ‘Parkovi’

mostar_smeceEkološka udruga “Eko Jasenica” uputila je priopćenje za javnost u kojem oštro prosvjeduje i osuđuje ponašanje Javnog poduzeća “Parkovi” Mostar te poziva nadležne inspekcijske organe da sankcioniraju takva djelovanja.

“Koristeći štrajk i blokadu deponije Uborak od strane JP “Komos” i nemogućnosti odvoza komunalnog otpada na spomenutu deponiju, JP “Parkovi” samovoljno (ili po nečijoj zapovijedi) se odlučilo za odlaganje smeća na nekadašnjoj deponiji građevinskog otpada kod mosta Franje Blaževića (Avijatičarski most)”, pojašnjava se u priopćenju.

Iz ekološke udruge navode kako su djelatnici Javnog poduzeća “Parkovi”, miješanjem zemlje i pijeska s komunalnim otpadom te radom u noćnim satima, nastojali prikriti vlastiti zločin.

“Područje odlaganja u samoj je blizini Neretve koja opskrbljuje šire područje regije vodnim bogatstvom. Neretva tako gubi znatan dio svoje čistoće, koja je neminovno anulirana prodorom otpadnih voda u njezino korito”, navodi se u priopćenju.

Nakon višednevne blokade Gradske deponije “Uborak”, JP “Parkovi” jučer su počeli s odvozom smeća na tu deponiju i iz tog su poduzeća priopćili kako će poduzeti sve aktivnosti da u što bržem roku očiste područje Mostara.

Pročitajte i:   Prizor na Jablaničkom jezeru je zastrašujuć, šta je uzrok?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.