Održana Skupština SSRD Ze-Do Kantona

WP_000182Dana 23.02.2014. godine u Zenici je održana redovna izvještajna Skupština SSRD ZE-DO kantona. Na sjednici su prisustvovali delegati iz 8 udruženja, a iz opravdanih razloga na Skupštini nisu prisustvovali delegati iz UGSR „Bistro“ Kakanj.

Prije održavanja Skupštine održana je sjednica Upravnog odbora Saveza koju je vodio predsjednik gosp. Ilhan Klančević i na kojoj su jednoglasno i bez ikakvih primjedbi usvojeni materijali za Skupštinu.

Sjednicu Skupštine je u 11:00 h otvorio i veoma uspješno vodio predsjednik Skupštine SSRD ZE-DO kantona gosp. Piknjać Nermin.

Predsjednik Skupštine je predložio slijedeći dnevni red:

 1. Izbor radnih tijela:
  a) Radnog predsjedništva od 3 člana;
  b) Verifikacione komisije od 2 člana;
  c) Ovjerivača zapisnika 2 člana;
 2. Usvajanje odluka i zaključaka sa predhodne Skupštine;
 3. Izvještaj o radu SSRD ZE-DO kantona u 2013. godini;
 4. Izvještaj o finansijskom poslovanju SSRD ZE-DO kantona sa 31.12.2013. godine;
 5. Izvještaj Nadzornog odbora SSRD ZE-DO kantona;
 6. Plan rada za 2014. godinu;
 7. Finansijski plan za 2014. godinu;
 8. Razno.

Dnevni red je usvojen bez primjedbi i prijedloga za njegovu dopunu.

U toku rada vladala je prijatna i drugarska atmosfera u toj mjeri da je svakom prisutnom delegatu bilo zadovoljstvo što učestvuje u radu ovog tijela. Osjetilo se jedinstvo i želja za postizanjem zajedničkih ciljeva.

Jednoglasnom odlukom delegata su usvojeni slijedeći materijali:

 • Odluke i zaključci sa predhodne Skupštine;
 • Izvještaj o radu Saveza u 2013. godini;
 • Izvještaj Nadzornog odbora;
 • Finansijski izvještaj za 2013. godinu.

Svi prisutni su rad Saveza u 2013. godini pozitivno ocijenili. Radi se o kalendarskoj godini u kojoj je riješeno nekoliko krucijalnih pitanja vezanih za rad Saveza i njegovih članica. Uspješno je izvršen upis promjena u Registar udruženja pri Ministarstvu za pravosuđe i upravu ZE-DO kantona.

Pročitajte i:   SRD "Visoko": U nedjelju udruženjsko takmičenje u lovu ribe udicom na plovak

Ribolovna osnova koja je kapitalni dokumenat za rad svakog udruženja je konačno urađena i izuzeta iz nadležnog ministarstva, te distribuirana svim članicama SSRD ZE-DO kantona.

Održan je KUP SSRD ZE-DO kantona u ulovu ribe udicom na plovak za seniore na jezeru Mrkotić, a domaćin je bilo Udruženje „BLINKER“ Kalošević. Opšta ocjena je da je kompletno takmičenje prošlo na jako visokom nivou po pitanju svih segmenata.

Na inicijativu SSRD ZE-DO kantona na Skupštini SRS F BiH koja je održana u Donjem Vakufu je donesena odluka o anketiranju svih udruženja po pitanju jedinstvene federalne dozvole. Anketni listići će doći na adresu svake članice SRS F BiH, te će se tim putem svako udruženje izjasniti po ovom pitanju. Mišljenje Skupštine SSRD ZE-DO kantona je da će velik broj udruženja podržati ovu inicijativu, te da će potpisati sporazume o slobodnom ribolovu. Ovo je velik korak u stvaranju jedinstvene federalne dozvole.

Savez je u 2013. godini vodio aktivnost na potpisivanju Ugovora o slobodnom ribolovu.  Potpisan je Ugovor o slobodnom ribolovu sa Zajednicom Modrac ( Živinice, Tuzla , Lukavac), te su uspostavljeni kontakti i vođeni razgovori i sa drugim kantonima.

Stav Skupštine SSRD ZE-DO kantona je po pitanju rada u 2014. godini bio veoma jasan. Savez će težiti da dosadašnji uspješan rad još unaprijedi i sa istim upozna širu javnost. Shodno tome, Skupština je donijela nekoliko značajnih odluka:

 • U 2014. godini organizovati otvoreni KUP SSRD ZE-DO kantona za sve kategorije takmičara;
 • Organizovati akciju čišćenja obala rijeka 22.04.2013. godine na Dan planete zemlje, te pozvati zainteresovane lokalne eko organizacije da se uključe;
 • U cilju druženja i sklapanja prijateljstava organizovati otvaranje ribolova na škobalja i pastrmku, a ove manifestacije medijski pokriti;
 • Organizovati sastanke sa predstavnicima Ministarstva za ekologiju, Javnog preduzeća za sliv rijeke Save i inspekcijskim organima i iste upoznati sa problemima sa kojim se Savez susreće, te tražiti pomoć u njihovom rješavanju;
 • Organizovati press konferencije u cilju informisanja šire javnosti o aktivnostima Saveza;
 • Najmanje jednom godišnje izdati besplatan Bilten sa pregledom svih bitnijih aktivnosti Saveza;
 • Dosadašnju članarinu koja je iznosila 2,00 KM po članu podići na 3,00 KM kako bi Savez imao na raspolaganju novčana sredstva za uspješnu realizaciju svih planiranih zadataka;
 • U skladu sa mogućnostima pružiti priliku i drugim članicama da budu domaćini sjednica Upravnog odbora, a u cilju boljeg upoznavanja sa njihovim vodama, uslovima u kojim obavljaju djelatnost i problemima sa kojima se susreću, te raditi na iznalaženju adekvatnog rješenja na unapređenju rada po svim pitanjima.
Pročitajte i:   SRD 'Bistro' Kakanj: Na rijeci Bosni organizovano prvenstvo u sportskom ribolovu

Na kraju ove veoma konstruktivne i kvalitetne sjednice, predsjednik Skupštine gosp. Nermin Piknjać se zahvalio svim prisutnim delegatima na saradnji i doprinosima u radu uz želju da se u 2014. godini uspješno realizuju svi planovi Saveza i njegovih članica.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.