Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Poziv za izjašnjavanje o zajedničkim režimima ribolova – Zajednička dozvola članica SRS F BiH

logo-srs-f-bih-baSukladno odluci Skupštine Sportsko ribolovnog saveza FBiH od 8. febrruara 2014. godine, danas je na adresu svih članica upućen Anketni list kojim treba da se članice izjasne da li žele kao nosioci ribolovnog prava zajedničke režime (dozvolu) na otvorenim vodama kojima upravljaju sportsko ribolovna društva bez naknade za potpisnike ugovora uz poštivanje režima članice na čijim vodama član drugog društva obavlja ribolov.

U tom smislu članicama su upućene instrukcije, pismo, Anketni listić, Ugovor o zajedničkim režimima ribolova, i prilog 1. ugovoru.

Rok za izjašnavanje i dostavu Anketnog lista u SRS F BiH je 1.april/travanj. Nakon toga pristupilo bi se putem kantonalnih saveza potpisu Ugovora i javnom objavljivanju članica koje su potpisale ugovor i utvrdile zajedničke režime ribolova na otvorenim vodama kojima upravljaju.

Na ovaj način, na zahtijev mnogih članica, približavamo se ostvarivanju ideje o zajedničkoj federalnoj dozvoli.

Potpisivanje ugovora je dobrovoljno i znak solidarnosti među članicama, a sukladno članu 24. Zakona o slatkovodnom ribarstvu, koji pojašnjava mogućnost uređenja odnosa među nosiocima ribolovnog prava u F BiH

Pročitajte i:   Održano Prvenstvo SRS F BiH u lovi ribe udicom na plovak

Ovaj ugovor ne važi za posebne revire, plodišta i zaštitne zone koje imaju društva

DOKUMENTI UPUĆENI U SRD:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.