Najnovije vijestiOstale vijesti

Osmi rođendan ‘Bistro BiH’ portala

Izgled portala 2006. godine
Izgled portala 2006. godine

Prije osam godina, na internet je postavljena stranica Bistro BiH čiji je prvi ‘file’ napravljen u septembru 2005. godine. Prenosimo prvi pozdravni tekst od 20.02.2006. godine.

“Ovo je još jedan pokušaj da i mi, braća po strasti, imamo svoj kutak. Na netu sam našao par pokušaja koji su bili više lokalnog karaktera, i koji su zapostavljeni, pa da ne bi prejudicirao stvari, pohvalio sam sebe i ovo što sam zamislio, samim tim i urekao sve ovo, kažem, još jedan pokušaj.

Nadam se da će, zahvaljujući Vama, ukoliko prepoznate svrhu i korist koju bi od ovoga mogli imati svi mi koji ‘skačemo’ po vodama, a i oni koji će, možda, na ovoj stranici ‘doći do pameti’, ovo ipak biti više od pokušaja.

Ideja je stara šest-sedam godina, od mojih prvih koraka po netu i sličnim stranicama.Tada sam pomislio kako bi bilo lijepo naći na netu neku sljedeću destinaciju koju bi želio posjetiti, i upoznati se sa onim šta bi me tamo moglo očekivati. Moje tadašnje poznavanje rada na računaru je bilo šturo, ni sada nije bog zna kako bolje, ali je, nadam se, dovoljno da ovo započnem i uz Vašu pomoć, ideju sprovedem u djelo. Odluka da ovo pokrenem je pala u julu 2005, na povratku sa Kotlaničkog jezera, a evo i šta se tada desilo.

Vraćajući se kući, u putu sretnemo dvojicu ribara iz Sarajeva koji su malo fulili inače dobro markiranu stazu. Upitaše nas za put, i mi ih uputismo, ali ih i upitasmo kako su uopšte pošli do jezera kad ne znaju put. Tada nam jedan od njih odgovori da je na netu našao sliku Kotlaničkog jezera, da mu se jako dopalo, pa je odlučio da ga posjeti. Pozdravismo se, zaželjesmo da im bude “bistro” i krenusmo svak’ na svoju stranu. Kad smo se malo odmakli, jedan od nas je prokomentarisao “znam da smo mi budale, ali nisam znao da ima i većih”.

To bi bilo to, da Vas više ne davim svojim pričama i dogodovštinama, mislim da Vam je sve jasno. Nadam se da ćete ovaj poduhvat shvatiti kao nešto zajedničko, jer niko od naših komšija, pa i šire, nema sličnu stranicu.Hajmo u nečemu biti i prvi i najbolji. Pomozite svojim prilozima, obavještenjima, slikama, pričama, kritikama…Sugerišite šta treba ubaciti, a šta izbaciti, jer Vi znate šta nam treba. Vrijedi pokušati, ništa ne gubimo.

Prvi korak je bio moj, i ja sam ga napravio.Možda je ovaj moj korak onaj najmanji, bebeći, ali uz Vašu pomoć, on nas može odvesti na mjesta, koja, da nije ove stranice, nikad ne bi ni posjetili.
Bistro Bosno i Hercegovino!”

Hvala Vam za osam godina lijepog druženja gdje imamo razloga biti ponosni na ono šta smo zajedničkim snagama postigli!
BistroBiH Team

Pročitajte i:   Znatiželjni morski pas snimljen kod Trpnja na Pelješcu, ribaru jeo iz ruke

8 thoughts on “Osmi rođendan ‘Bistro BiH’ portala

 • Senade, ništa od sve ove “Bistro!” priče, ideje, pokreta i čega sve ne, bez tebe ne bi bilo.

  Svaka ti čast.

 • Kovach

  Slazem se sa Miralemom, ipak si ti Senade bio inicijalna kapisla, a mi ostali to prihvatili. Neka nam je sretan rodjendan i dogodine u skolu 🙂

 • Ja sam samo hranio kerove… 😀
  Mogao sam ja do besvjesti klepati po tastaturi da nije bilo raje koja se iskupila oko stranice – vas koji ste je oblikovali u portal koji se cijeni.
  Nadati se da ćemo potrajati još dugo.
  Bistro! 😉

 • Seno iskrene čestitke !

 • angler

  Cestitke prvo Senadu i ostalim clanovima za istrajnost i pravac kojim ide ovaj portal!

 • Sretan rodjendan najdrazem sajtu na Internetu!

 • Cestitke i sretno do punoljetstva!!!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.