EkologijaNajnovije vijesti

Vitez: Potpisan memorandum o suradnji između opštine i nevladinih organizacija

smece0182-2Imajući u vidu sve prisutniju problematiku otpada i stvaranja divljih deponija na području općine Vitez, općina  je pokrenula inicijativu  da zajedno sa predstavnicima nevladinih organizacija javnih institucija i poduzeća , koji u svojim programskim ciljevima imaju zaštitu i unapređenje okoliša, potpiše memorandum o zajedničkoj suradnji.

Na temelju te inicijative u uredu općinskog načelnika održan je sastanak na kojem se raspravljalo o ovoj aktualnoj problematici a prisutnima je prezentiran i  prijedlog memoranduma. Nakon određenih sugestija i prijedloga prisutni su prihvatili potpisivanje memoranduma u kojem između ostalog stoji i slijedeće:

Potpisnici memoranduma će ukoliko primijete da netko odlaže nepravilno i nedopušteno otpad i uništava na bilo koji način životnu okolinu isto  prijaviti općinskoj inspekciji zaštite okoliša, koja će sukladno prijavi postupiti shodno zakonskim propisima. Poseban akcent stavljen je na organizirano  dovoženje otpada u većim količinama na nedopuštena mjesta gdje se stvaraju divlje deponije. Pored gore navedene suradnje svi potpisnici će shodno mogućnostima zajedno sa općinom sudjelovati u  akcijama čišćenja i uređenja grada i mjesnih zajednica. Općina Vitez će također  sukladno proračunskim sredstvima podržavati   i druge aktivnosti na zaštiti okoliša, koje će provoditi potpisnici ovoga memoranduma, a posebno one projekte za čije realiziranje sredstva budu osigurana  od drugih razina vlasti, domaćih i stranih institucija.

Svrha potpisivanja ovog memoranduma o suradnji je pored gore navedenog i podizanje svijesti  građana općine Vitez o potrebi očuvanja i zaštite okoliša.

Pročitajte i:   Poziv na Jadransko podunavski kup u disciplini 'mušičarenje' - Crna Gora

Potpisnici Memoranduma o suradnji sa Općinom Vitez su:

Udruga sportskih ribolovaca ”Vitez”, Ekološke udruge ”Kremenik” i ”Jelinjak”, Hrvatsko planinarsko društvo ”Vitez”, Planinarsko društvo”Zabrđe”, Lovačka organizacija ”Kruščica”, Lovačka organizacija ‘Vitez”, Eko udruženje ”Vrioci”, Šumarija Vitez i Kantonalna uprava za šumarstvo.

Općina ostavlja mogućnost potpisivanja  memoranduma  sa svim drugim nevladinim organizacijama,javnim institucijama i poduzećima koji će raditi na zaštiti i unapređenju okoliša na području općine Vitez.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.