Iz Udruženja i savezaNajnovije vijestiTakmičenja

UGSR “Jelah” Tešanj: Udruženjsko takmičenje i formiranje ekipa za svjetsko klupsko prvenstvo i 1.ligu BiH

jelah-3434Takmičarska komisija i članovi takmičarske ekipe Sportskih ribolovaca Jelah Tešanj su na sastanku održanom 08. aprila donijeli konačnu odluku o načinu formiranja ekipa za navedena takmičenja, kao i lokaciji održavanja takmičenja, terminima i dozvoljenim tehnikama ribolova.

  1. Na takmičenju učestvuje 8 prvoplasiranih takmičara sa udruženjskog takmičenja iz prethodne godine (dugogodišnji aktivni članovi takmičarske ekipe seniora).
  2. Ekipa za svjetsko klupsko prvenstvo 2014. se formira poludirigovanom metodom, kroz takmičenje u tri kola. Piknjač Nermin, Pilav Ragib i Mustajbašić Adnan su direktni članovi ekipe, dok će se dva preostala takmičara i jedna rezerva odrediti na osnovu rezultata navedenog takmičenja.
  3. Ekipa za 1.ligu BiH 2014. (5+1takmičar) se određuje plasmanima svih učesnika na istom takmičenju.
  4. Prva dva kola se održavaju u nedjelju 13. aprila na rijeci Savi, takmičarska staza Derventa, sa početkom u 07.30h. Treće kolo se održava na istoj stazi 20. aprila. Ribolovna tehnika je dirigovana, dozvoljen ribolov isključivo štek štapom 11 – 13m!
  5. Udruženjsko prvenstvo, ujedno i otvaranje ribolovne sezone za 2014. se održava 04. maja na ribarskoj stazi u Jelahu. Pravo učešća imaju svi članovi Sportskih ribolovaca Jelah Tešanj. Rezultati sa ovog takmičenja se računaju kao 1.kolo (od predviđenih tri kola) za formiranje takmičarske ekipe za nastupe u 2015.godini! Termini za preostala dva kola se naknadno određuju.
Pročitajte i:   Emir Dedić na pecanje ne ide bez Senade: Ona je moj ribolovac, a ja sam majstor (VIDEO)

Obzirom da se očekuje prava sportska “bitka” za osvajanje plasmana u ekipama, koju će dodatno učiniti atraktivnom dirigovana tehnika ribolova štekom, pa i očekivani ulovi na rijeci Savi, pozivamo ljubitelje sportskog ribolova, a posebno članove našeg udruženja, da nam se pridruže u istinskim takmičarskim sportskim danima.
Upravni odbor SR Jelah Tešanj

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.