Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

SRD RVI ‘Stara Spreča’, Dobošnica: Još jedna takmičarska staza u BiH

222Članovi udruženja sportskih ribolovaca RVI “Stara Spreča”, zajedno sa Kantonalnim savezom invalida Tuzlanskog kantona su u fazi izgradnje EKO parka u kom će, pored nove takmičarske staze dužine cca. 700 metara, biti izgrađeni otvoreni sportski objekti, par nadstrešnica, dvije velike nadstrešnice za smještaj gostiju, ishranu i zabavu

Staza se nalazi neposredno uz asfaltni put Dobošnica- rudnik Šikulje i na istoj će biti osigurana pitka voda, električna energija, te prilazni put od asfaltnog do staze cca. 200 metara.

O kvaliteti vode, vrstama riba koje u rijeci žive najbolje govori činjenica da se uzvodno od staze cca. 500 metara nalaze staništa dabrova koji su tu autohtoni.

Na stazi će biti postavljena 2 drvena mosta koja će omogućavati takmičarima i posjetiocima prelazak sa jedne na drugu obalu.

Šta poželjeti članovima RVI “Stara Spreča”?
Da što brže realiziraju ovaj projekat, provjere stazu krajem juna na kantonalnom i državnom prvenstvu invalida, a iduće godine omoguće i daleko značajnija takmičenja na ovoj stazi koja već sada izgleda odlično.

Pročitajte i:   Bajram šerif mubarek olsun

Zahvaljujemo gosp. Odobašiću i gosp. Hamziću koji su nam omogućili uvid u radove i upoznali nas sa projektom koji se realizira.

SRS FEDERACIJE BiH

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.