Iz Udruženja i savezaNajnovije vijestiTakmičenja

Održan sastanak sa predsjednicima komisija za organizaciju Svjetskog prvenstva u mušičarenju 2015. godine

Jajce__Pliva_VrbasPredsjednik Izvršnog komiteta sa predsjednicima komisija za organizaciju Svjetskog prvenstva u mušičarenju, 2015. godine, čiji će domaćin biti grad Jajce, posjetili su općine Donji Vakuf i Jajce i opštinu Šipovo i sastali se sa Načelnicima ovih općina/opština i predsjednicima ribolovnih društava u općinama/opštinama.

Razgovaralo se o aktivnostima na organizaciji 35. Svjetskog prvenstva, a ovo je bila prilika i da se posjete takmičarske staze na rijeci Vrbas, Plivi i Plivskom jezeru.

Đorđe Klepić predsjednik SRS BiH, Indir Melić, dopredsjednik SRS BiH, Zdravko Ostojić predsjednik finansijske komisije, Milovan Živković i Denijel Selimović članovi komisija najavili su niz aktivnosti za ovu godinu. Na prvom mjestu je priprema takmičarskih staza koje će u junu posjetiti članovi inspekcije FIPS-MOUCHE federacije.

U toku su aktivnosti na obezbjeđenju smještajnih kapaciteta za učesnike prvenstva i pokretanju zasebne WEB stranice 35. Svjetskog prvenstva u mušičarenju 2015. godine. Na čelu Organizacionog odbora Prvenstva je predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Prvenstvo će okupiti više od 350 takmičara iz više od trideset zemalja svijeta i odvijaće se u pet općina i dva entiteta, na stazama rijeka Vrbas, Pliva, Sana i Sanica, te Plivskom jezeru.

Pročitajte i:   USR 'Štuka' Velika Kladuša: Održano Općinsko takmičenje u lovu ribe udicom na plovak

Ovo prvenstvo poslaće svijetu pozitivnu sliku o nama i našoj zemlji, našim ljepotama i jedinstvu, jer gradovi domaćini na neki način čine Bosnu u malom.

Ove godine 34. Svjetsko prvenstvo održava se u Češkoj gdje će naši reprezentativci biti ambasadori narednog, 35. svjetskog prvenstva čiji domaćin je naša zemlja.

Predsjednik komisije za Marketing, Dijana Duzić

4 thoughts on “Održan sastanak sa predsjednicima komisija za organizaciju Svjetskog prvenstva u mušičarenju 2015. godine

 • Po ko zna koji put ponavljam – za ovakve manifestacije nemate potrebe praviti nove stranice sem u svrhu da neko čvakne pare – imate opciju pravljenja poddomene stila 35worldffcompetition.srsbih.com što je besplatno ako ste uzeli takav paket. Ako i niste, doplatite postojeći i riješili ste stvar za naredni period, a ne svako takmičenje nova stranica koja je aktivna ukupno 15 dana.

  Ili je potrebno da ista košta kao što je koštala izrada stranice srsbih.com – cijelih 4250 KM

 • “Kad je dernek, nek’ i hala gori!”

  Ne pita se onaj ko se razumije, nego onaj koji placa, u svim situacijama u BiH, pa i u ovoj. I sada ce se pare rasipati na gluposti, a onda ce se reprezentativcima traziti da sami dokupe hlace “na peglu” i upare ih uz sakoe sa grbom reprezentacije, kao I na Europskom prvenstvu.

  Svakako: BISTRO nasoj reprezentaciji, i da pokazu svijetu kako se lovi riba!!!

 • Clanovima upravnog odbora SRSBiH, odlukom nji samih, dnevnica za sastanke je 390 km, a neki imaju i placene telefonske racune od po 500 km. Postoji videozapis, Senade pitaj Damira da ti pokaze, ima snimljen Rifet kako ih izdaje, a sjeti se odluke od 36% provizije od donacija za svjetsko prvenstvo u Karaotoku, pa koliko dade Komsic (predsjednistvo), pa Dodik, sve po 36%, pa od asfaltiranja puta do hotela, pa renoviranje hotela Karaotok i Mogorjelo…Sve pokriveno odlukama upravnog i nadzornog odbora, ko se pobunio pomeli su ga i politicki i prijetnjama.
  Ovo je sitna lova, neka uzmu kada se niko ne buni.

 • Svaki put ista prica. Novo takmicenje, nova prilika za uzimanje para. Svaki put “pripreme takmicarskih staza”. Pa kako se odaberu svaki put staze koje nisu uredjene, kako prodju “stroge kriterije” pri odabiru. Ako nisu uredjene nisu se trebale ni birati ima ih garant koje ne treba uredjivati ni poribljavati.Nebi me cudilo da na kraju bude ceh kao da su nanovo hotele zidali.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.