Iz svijetaNajnovije vijestiUlovi

Umjesto soma uhvatio čudovišnu kornjaču

kornjaca-ulovRibolovac Dave Harrell iz Oklahome se nadao da će uhvatiti nekog soma u jezeru Eufaula u ponedjeljak, ali umjesto toga  je uhvatio kornjaču praistorijskog izgleda koja teži oko 45 kilograma.

Harell je pustio svoj ulov nazad, ali je prije toga uradio nekoliko slika za svoj ribolovački album, jer ovakav ulov se ne dešava često.

Slika na kojoj Harrell drži svoj neobični i masivni ulov je podijeljena preko 10.000 puta na Facebook stranici Odjela za zaštitu divljači države Oklahome.

U postu koji prati sliku, ribolovac je objasnio da je u ribolovu na somove bio sa prijeteljem Audeyem Clarckom na jezeru Eufaula u Mill Creek-u, kada im se zakačila ova čudna, ogromna kornjača.

“Alligator snapping” kornjača je inače jako ranjiva vrsta i u zadnjih nekoliko godina se ponovo uvodi program zaštite ovih životinja.

Barry Downer, stručnjak iz Zoološkog vrta u Tulsi je na osnovu slike procijenio da ista teži oko 45 kg (100 lbs), jer je ribolovci nisu vagali. Najveća zabilježena “krokodil kornjača” je težila oko 100 kg i bila je poznata pod imenom “Glavata”.

Pročitajte i:   Održana Kup SRS BiH u lovu ribe na hranilicu - Feeder

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.