Najnovije vijestiUlovi

Jasmin i njegov novi ulov – šaran od 12.4 kg

sarane-jasmin-kobilicaPonovo Jasmin sa još jednim lijepim ulovom.

“Dana 05. jula 2014.  godine, u poslijepodnevim satima, imao sam nešto vremena pa sam malo “izletio” na vodu. Lovio sam u jezeru Mitterwasser Asten (Austrija) sa dva meni omiljena štapa – Shimano Tribal 2,74 – 3lbs, mašinama Shimano Baitruner 6000, silkom Fox 0.35 mm i silkom pelzer 0.40 mm.

Na ovom djelu vode koristim jači materijal zbog  mnogo drveća u vodi. Za ovaj ribolov sam odlučio da lovim na boile pop-up ananas 18 i 14 mm od proizvođača Mainline. Inače, ananas mi je jedna od omiljenih aroma i radi na svakoj vodi.

Mamce sam ubacio u vodu oko 16,30 i oko 17 sati sam već imao prvi udarac – nije bilo pipkanja nego je šaran žestoko povuko i signalizator je “zavrištao”. Brzo sam zgrabio štap jer je šaran već bio blizu drveća.

Kočnicu sam morao maksimalno zategnuti jer je bilo “ili-ili” – ili ću ga okrenuti prema meni ili će otići u granje. Srećom, uspio sam ga okrenuti i uprkos tome što je razdaljina između njega i mene bila svega nekoliko metara, trebalo mi je pet minuta da ga izvučem na suho.

Šaran je težio 12,40 kilograma i nakon fotografisanja, vraćen je u vodu.

Nakon 15-ak minuta se ponovo začuo signalizator, no ova riba je otišla u granje.

Lovio sam na dužini od svega 10 metara i na dubini od 1.5 metara, odmah ispod samog drveća koje se nalazi na drugoj obali vode, a što se vidi na jednoj od slika.”

Pročitajte i:   Završena Premijer SPIN liga za 2024. godinu

2 thoughts on “Jasmin i njegov novi ulov – šaran od 12.4 kg

  • Bistro ! Dobar ulov , koje jezero?

  • ASTEN;MITTERWASER VODA IZMEDJU PIKLINGER SEE I DUNAVA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.