VIDEO: Ogromna riba napala morskog psa i odvukla ga u dubine okeana

ajkula 12Na YouTubeu je objavljen video na kojem se vidi trenutak u kojem je ogromna riba zgrabila morskog psa velikog 1,2 metra i povukla ga u dubinu okeana. Video je objavio čovjek koji je ovo iskustvo doživio loveći ribu u floridskim vodama.

Kako je opisao, do koraljnog grebena je došao oko 8 ujutro i nije imao baš puno sreće s ulovom. Ali, s bačenom udicom i dalje je čekao te je u jednom trenutku ulovio kirnju tešku gotovo 7 kilograma.

U tom trenutku je za njom iz dubine na površinu krenula ogromna kirnja, koja mu je pokušala uzeti ulov. Ubrzo se pojavio i morski pas koji je na kraju završio kao žrtva ove monstruozno velike kirnje.

Ovako velike kirnje nisu šala. Mogu narasti i do 2,5 metara dužine te preko 200 kilograma dužine.

Jedna je od vrsta riba koje žive u Jadranskom moru, na primjer, kirnja bjelica, kirnja zubuša ili kirnja zlatica. Svaka vrsta kirnje različite je boje i veličine, ali imaju slične prehrambene navike.

Ali, u Jadranskom moru kirnje su puno manje nego što je uobičajeno u drugim morima. One teže od 10 do 15 kilograma i duge su oko 1 metar. Uz to, one su i pitomije te ih ronioci mogu i ‘pomilovati’ po glavi.

Pročitajte i:   Poribljeno jezero Šićki Brod kod Tuzle

httpv://www.youtube.com/watch?v=O37HI_AX9nY

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.