Najnovije vijestiOstale vijesti

Udruženje “Bistro!”, Sarajevo: Uplaćena donacija Ministarstva kulture i sporta FBiH za izgradnju takmičarske staze na jezeru Starača

jezero-staraca-platformeUdruženje “Bistro!” iz Sarajeva je prije nekoliko mjeseci apliciralo Ministarstvu kulture i sporta Federacije BiH projektom izgradnje takmičarske staze na jezeru Starača, a kojoj bi pristup imala i invalidna lica.

Danas je na račun Udruženja uplaćen iznos od 5.000 KM koji će biti utrošen za izgradnju mola u dužini od cca. 100 metara na južnoj strani jezera i 10 platformi – pozicija za takmičenje, ali i rekreativni ribolov.

Ujedno će biti uređivane i zemljane pozicije na druga dva predviđena sektora, a koliko to bude moguće uraditi sa ovim sredstvima.

Za izgradnju pozicija će biti angažovano lokalno stanovništvo iz Čifluka i Ljubnića, te će se time pokazati i dokazati lokalnom stanovništvu MZ Ljubnići, ali i svim stanovnicima Ilijaša da uređeni vodotoci koje će posjećivati ribolovci i izletnici mogu biti i dodatni izvor prihoda – kako kroz ovakav angažman, tako i kroz ponudu raznih usluga i domaćih proizvoda.

Radovi na jezeru će započeti čim to dozvole vremenski uslovi, a obavljene su mnoge pripremne radnje za što bržu realizaciju projekta. Ostalo je još da se napravi splav sa kojeg će se izrađivati mol i platforme, a koji će biti potreban i za razbijanje leda tokom zimskog perioda.

Pročitajte i:   OBAVJEŠTENJE: Promjena lokacije održavanja Prvenstva i Kupa SRS F BiH

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.