Najnovije vijestiTakmičenja

U nedjelju 3. varaličarski kup na jezeru Pelagićevo

Dana 23. novembra  (nedjelja), na jezeru Pelagićevo u  organizaciji STR Trofej iz Doboja i brojnih kolega i prijatelja, biće održan  3. varaličarski kup u lovu grabljivica na vještačke mamce.
Okupljanje na jezeru počinje od 8 h, a samo takmičenje počinje u 9:30 h i traje do 15 h , nakon čega će biti organizovan zajenički ručak i proglačenje pobjednika.

Za sve takmičare je obezbjeđen doručak, ručak, kafa, sokovi, pivo i alkoholni derivati u dovoljnoj količini da sve prođe u veselom i prijateljskom raspoloženju, a pripremu jela vrši naš majstor Saša Perdin sa tri velika kazana (goveđi gulas, riblji paprikaš i pasulj sa suvim mesom i kobajom)

Obezbjeđen je bogat nagradni fond tako da će biti nagrađeno 7 prvih takmičara i najveća ulovljena riba.

Nagrade su sljedeće:

  1. mjesto: Sportex stap Black Pearl + struna/upredenica Power Pro + 10 varalica (Rapala, Vir, Vidra, Alex, glavinjare Nemo) +10 (banana i riblja glava) Mustad Salt Jigg udica + 10 Orka twistera + 2 leptira + paket kopči Mustad
  2. mjesto: Daiwa Seahunter štap + struna/upredenica Enter + 8 varalica(Vir, Vidra, Alex, glavinjare Nemo ) + 10 jigg udica + 10 Orka twistera
  3. mjesto: Mašinica/rola Balzer Alegra 5300 + 6 varalica (Vir, Caki, Vidra) + 10 jigg udica + 10 twistera Orka + paket kopči Mustad
  4. mjesto: Mašinica/rola Daiwa Crossfire + 4 varalice (Vir, Vidra, glavinjare Nemo) + 10 jigg udica + 10 tvistera Orka + paket kopči C-Line
  5. mjesto: 4 varalice ( Vir, Vidra, Caki) + 300 metara najlona mimetic + 10 jigg udica + 5 shadova Robinson
  6. mjesto: 4 varalice (Vidra, glavinjare Nemo, Vir) + 10 jig udica + 2 leptira
  7. mjesto: 300 metara najlona Colmic Oky + 10 jigg udica + 2 leptira + 5 shadova Robinson
Pročitajte i:   Održana prva dva kola Premijer lige BiH u mušičarenju

Nagrada za najveću ribu:  4 varalice i 10 jigg udica + 10 twistera Orka + paket kopči C-Line

Takmičari su dužni da posjeduju meredov ili grip za prihvat ribe a ako su dvojica u paru, dovoljan je jedan meredov.
Takođe, na jezeru se u dozvolu upisuju lični podaci – znači potrebno je imati ličnu kartu ili pasoš.
Cijena dozvole za dan pecanja je 10 KM za državljane BiH,  a za državljane Srbije i Hrvatske je 10 eura (20 KM). Kotizacija za samo takmičenje je 25 KM (12,50 Eura) i plaća se na licu mjesta ujedno sa dozvolom za pecanje.

Napominjemo da mi nismo vlasnici ni upravitelji jezrom već ovo organizuje grupa entuzijasta iz grada Doboja. Obavezno je pravilo uhvati i pusti, a boduje se sva ulovljena riba (isključivo grabljivice ) – ukupan ulov .
Nema izvlačenja mjesta za pecanje, već se peca po sistemu “gdje ko želi” – jezero je veliko i pristupačno te ima dovoljno mjesta za sve .

Više informacija možete dobiti na 066/334-993 i na 066/688-033 (pozivni za BiH je 00387)

Pročitajte i:   Bilten 21. Svjetskog prvenstva u lovu ribe umjetnim mamcima sa obale - Kiseljak/Busovača 2024

Na prvom takmičenju je bilo dosta proizvođača varalica, a i ovaj put očekujemo dolazak mnogih – majstora Bobitasa – Panga vobleri, Dražena -Vir vobleri, majstora Cakija, Bane -glavinjare Nemo, Sharky – glavinjare iz Srbca, mjastora Kenu iz Sarajeva i mnoge druge. Da pomenemo da su nam organizaciju pomogli i sponzori Nektar pivara, sa varalicama VIR vobleri i veleprodaja Trofejshop iz Laktaša sa Orka i Vidra varalicama čiji su zastupnici za BiH tržište kao i za hranu River.

Dobro ste došli svi, da uveličate jedno lijepo druženje i da upoznate mnogo dobrih ljudi, a i ribolovaca.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.