Iz regijeNajnovije vijesti

Završetak sezone big game ribolova

IMG_9105Big game ribolov postaje dio obitelji Hrvatskog Saveza za športski ribolov na moru uz udičare i podvodne ribolovce. U studenom je izabran i prvi hrvatski izbornik big game reprezentacije koja će predstavljati RH 2015. U Angoli.  Prvi hrvatski izbornik je g. Boris Županović koji je ujedno i predsjednik ŠRK „Big game Croatia“, iz Splita.

Klub “Big game Croatia” je nakon najvećih međunarodnih kvalifikacija u big game ribolovu na Jadranu koje se održavaju u srpnju u Komiži na otoku Visu sada uspješno priveo kraju i Međunarodno natjecanje u sportskom lovu na trofeje 2014.

Sportski lov na trofeje trajao je puna četiri mjeseca i to u od 16.lipnja do 14.listopada. Ribolovci su tako diljem Jadrana mogli loviti svoj trofej. I ove je godine Sportski lov na trofeje bio je iznimno uspješan i prepoznat kako od naših tako i od stranih ribolovaca.

Po završetku natjecanja ŠRK „ Big game Croatia“ priredio je u splitskom restoranu „Argola“ veliko slavlje za sve članove, prijatelje i ljubitelje big game ribolova. Na večeri 14.11.2014. proglašeni su pobjednici Sportskog lova na trofeje,  podijeljeni su  pehari za prva tri mjesta kao i plaketa  za najveću ribu koja je ujedno i službeni rekord RH 2014. Tonči Luketa, kao predstavnik HSŠRNM-a objavio je novosti  o osnivanju  komisije za lov na velike ribe te objavio njihova imena.

Pročitajte i:   SRD Ključ: Izvršeno poribljavanje Sane i Sanice

Do kasno u noć uz pobjednike Sportskog lova na trofeje slavio se i  izbor prvog hrvatskog izbornika big game ribolova uz grupu Bambola kao i francuskog mađioničara Guy Pardillosa pod hrvatskim umjetničkim imenom „Ma daj“, koji je mnoge oduševio. Predsjednik kluba Boris Županović zahvalio se svima prisutnima te najavio novosti koje je ihtiolog sa Instituta za Oceanografiju i ribarstvo g. Leon Grubišić svima prisutnima objavio. Nedvojbeno se svima svidjela novost o povećanju kvote u 2015. godini.

Na večeri su uz članove kluba, prijatelje, predstavnike Županije, predstavnike Uprave ribarstva i ribarske inspekcije, nazočni bili i predstavnici HSŠRM-a kao  i sam predsjednik Hrvatskog saveza za Športski ribolov na moru gospodin Đuro Marinović.

Predsjednik saveza g. Đuro Marinović dr.med. iskazao je zadovoljstvo prisutnošću, čestitao prvom hrvatskom izborniku big game-a, svim natjecateljima i pobjednicima Sportskog lova na trofeje te zaželio još mnogo uspjeha ovom sportu kojem daje punu podršku.

Sportski lov na trofeje 2014.

U 2014. godini u Sportskom lovu na trofeje ulovljeno je ukupno 6 primjeraka tune većih od 100 kg.

Pročitajte i:   Poziv za učešće u Premijer ligi BIH u lovu ribe udicom na plovak za kategoriju invalida, master veterana i veterana

Prema plasmanu

  1. mjesto zauzeo je g. Franko Čerin s tunjem od 153 kg. Ovaj tunj je ujedno i službeni rekord u 2014.godini na svim sportskim natjecanjima.
  2. mjesto osvojio je Marijo Jašarević s tunjem od 126,7 kg,
  3. mjesto osvojio je g.Davor Crnobori s tunjem od 117,65 kg,
  4. mjesto osvojio je Martin Peruško s tunjem od 110,3 kg,
  5. mjesto osvojio je Dražen Horvat s tunjem od 108,20kg i
  6. mjesto osvojio je VitoLegović s tunjem od 104.4 kg.

Izvor: https://ribolovnajadranu.hr/zavrsetak-sezone-big-game-ribolova/

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.