Ribolovački savez Vojvodine: Ribolovci nezadovoljni odnosom države prema njima

dusan-jovanovic-ribolovacki-savez-vojvodineRibolovci su i dalje nezadovoljni odnosom države prema njima, jer protekle nedelje nije usvojen nijedan amandman za koji su se oni zalagali prilikom usvajanja novog zakona o ribarstvu.

Ribolovački savez Vojvodine izrazio je veliko nezadovoljstvo zbog usvajanja Zakon o zaštiti i održivom korišćenju ribljeg fonda, kojim ništa nije promenjeno, te su cene ribolovačkih dozvola ostale iste, a nisu uvedene ni korisničke dozvole što je bio jedan od predloga ribolovaca.

U Ribolovačkom savezu Vojvodine naglasili su kako postoji nekoliko nepravilnosti u usvojenom zakonu kao što je rad ribočuvarske službe kojoj je prema zakonu dozvoljeno da uđe u plovne objekte, vikendicu koja se nalazu blizu ribolovne vode.

Jovanović je još rekao da zakon o privrednim društvima zabranjuje bilo kakav oblik volonterskog rada u doo preduzećima, a na šta se pri usvajanu Zakona o zaštiti i održivom korišćenju ribljeg fonda nije vodilo računa, te je dopušten volonterski rad u ribočuvarskoj službi.

A što se ribolova u Vojvodini tiče, na bečejskoj brani polako kreće manić, ali štuka još nije aktivna.

Pročitajte i:   SRD Ključ: Izvršeno uređenje mušičarske staze na rijeci Sanici

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.