Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Ribolovna udruženja iz Maglaja i Čelinca dobili donacije od Olimpijskog komiteta BiH

imageOlimpijski komitet BiH je nastavio sa svojom akcijom humanitarne pomoći, te je ovaj put donirao sportsku opremu za 76 klubova i 3.500 sportista koji su pogođeni elementarnom nepogodom-poplavom.

Ovom prilikom se predsjednik Olimpijskog komiteta BiH Siniša Kisić zahvalio Međunarodnom olimpijskom komitetu, Evropskom olimpijskom komitetu, kao i olimpijskim komitetima država u regionu, koji su pružili veliki doprinos u ovoj humanitarnoj akciji Olimpijskog komiteta BiH.

Olimpijski komitet BiH kao nebudžetski korisnik, da bi pomogao sportske klubove i sportiste s ugroženih područja, aplicirao je na mnogobrojne projekte, te je zajedno sa sportskim strukovnim savezima u BiH među prvima materijalno i na druge načine pružio pomoć najugroženijem stanovništvu u ovogodišnjim poplavama. Na prijedlog Sportsko ribolovnog saveza Bosne i Hercegovine donacije su dobili Ribolovno društva iz Maglaja i Čelinca.

Prilikom primopredaje donacija predsjednik SRS BIH Indir Melić zahvalio se Olimpijskom komitetu BIH koji je prvi pružio pomoć sportsko ribolovnim udruženjima koja su višestruko oštećena u ovogodišnjim poplavama.

 

 

Pročitajte i:   Poziv na Prvenstvo F BiH u lovu ribe udicom na plovak za mlađe kategorije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.