Novogradski osnovci uspješno savladali obuku iz ribolova

Ž7=#Završena besplatna škola sportskog ribolova u Novom Gradu#  (Foto I. BAJROVIĆ)Piše: Ismet BAJROVIĆ

Cilj je bio djecu obučiti da se bave sportskim ribolovom i što više djece odvesti u prirodu na čist zrak

Pod pokroviteljstvom Općine Novi Grad Sarajevo, a u organizaciji Udruženja Sportskih ribolovaca Novi Grad, na ribarskoj stazi Oaza – Lađanica kod Dobroševića, završena je besplatna škola sportskog ribolova za djecu i omladinu sa područja sarajevske općine Novi Grad. Školu je pohađalo 20 dječaka i djevojčice, koji su naučili osnovne elemente i tajne iz sportskog ribolova.

Obuhvaćene su teme iz zaštite čovjekove okoline, organizacija i rad ribolovnog Udruženja, kodeks ponašanja ribolovaca i tehniku ribolovnog sporta.  Teoretski dio nastave odvijao se u OŠ Dobroševići, gdje su u srijedu, 10. decembra, polaznicima škole uručene diplome o završenoj školi ribolova i komplet pec štapovi za pecanje ribe.

Prikazane su sve tehnike takmičarskog ribolova. Predavači bili su: Ismet Bajrović, Sulejmen Hamidović, Miroslav Kovač i Ramiz Gušo.

“Naša škola sportskog ribolova organizovana je u cilju

popularizacije i omasovljenja ovog sporta kod najmlađih generacija, i da što više djece izvedemo na čist zrak, da nauče pecati ribu, ali i upoznavanje tehnike. Svi polaznici imali su optimalne uslove za obuku”,  kazao je Sulejman Hamidović dopredsjednik UO Udruženja sportskih ribolovaca Novi Grad.

Pročitajte i:   Seljaci kažu - bježi voda: Zbog enormne sječe šuma u BiH, decenijama nestaju vode, a ako one presuše...

“Školu sportskog ribolova pohađao sam deset dana i savladao sam sve tajne ovog sporta. Zavolio sam ribolov i nadam se da ću u narednom periodu uspjeti da se takmičim i da osvojim neku od medalja u sportskom riboolovu. Bilo nam je lijepo i dobro smo se družili, te naučili prve korake sportskog ribolova. Zahvaljujem se Općini Novi Grad i Udruženju ribara Novogradske općine koji su nam omogućili da pohađamo školu ribolova i savladamo obuku u ovom plemenitom sportu”, rekao nam je Malik Čolo.

Podjelu diploma i pec štapova pratila je TV Hema, Dnevni avaz, Sport, Oslobođenje, Sportske novosti i Bistro BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.