Iz regijeNajnovije vijesti

Čudo u Crnoj Gori: Ribolovci upecali vepra!

vepar-u-vodiSamo su bili u pravo vreme i na pravom mestu. Veprovi se love po šumama i poljanama u sačekušama ali vam ne dolaze sami i to još plivajući. Ali eto, umjesto kernje ili hobotnice, stigao je vepar – prokomentarisao je jedan od ulcinjskih ribara koji je posmatrao celi događaj

Dvojica Barana koji su u oktobru mjesecu u Valdanosu kod Ulcinja došli u ribolov, kući su se vratili sa ulovljenim veprom od 60 kilograma.

“Vijestima” je nekoliko ulcinjskih ribara, očevidaca nesvakidašnjeg događaja, ispričalo kako su Barani Momo Ražnatović i Ranko Petranović umesto kernju, po koju su verovatno došli, jer je podmorje Valdanosa sa brojnim usecima i pećinama poznato stanište te ekstra kvalitetne ribe, usred mora u uvali, ulovili divlju svinju.

Ništa tog jutra nije „mirisalo” na nešto neobično, a kamoli neverovatno i gotovo spektakularno. Jedan od Barana bio je u čamcu, drugi pod vodom sa puškom u lovu na kernju. Ni prisustvo nekoliko meštana koji su ribarili po mirnoj uvali, nije remetilo tišinu sunčanog jutra, pišu Vijesti.

Onda je sa visokih stena Viline grede u more prvo skočio vepar a za njim i jedan od kerova koji su ga jurili.

Pročitajte i:   Рибочуварска служба СРД Алаговац из Невесиња у борби против криволова

“Vepar nije imao drugog izlaza sem skoka sa visoke litice. Mislim da sam u deliću sekunde, kada mi je pažnju skrenuo neobičan prizor, primetio da se čak nije ni zaustavio baš kao ni ker”, ispričao je “Vijestima” jedan od očevidaca.

Pas je valjda iznenađen novostalim okolnostima stao, dok je vepar nastavio bekstvo, ali na njegovu nesreću, pravo prema barci Barana. Kada je bio blizu, Baranin koji je bio u barci, udario ga je nekoiliko puta sidrom po glavi. Posao je okončao njegov kolega iz vode hicem iz podvodne puške.

“Samo su bili u pravo vreme i na pravom mestu. Veprovi se love po šumama i poljanama u sačekušama ali vam ne dolaze sami i to još plivajući. Ali eto, umjesto kernje ili hobotnice, stigao je vepar”, prokomentarisao je jedan od ulcinjskih ribara koji je posmatrao celi događaj.

Pročitajte i:   Više od 300 osoba će 21. aprila čistiti jezero Modrac, žele mu vratiti stari sjaj

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.