Najnovije vijestiReportaže

Mišljenje i guzicu ima svako…

slikaDok se drugi kriju iza anonimnih napisa, titlovanih video uradaka, Facebook grupa nepoznatog porijekla – sve sa nazivom “istina” a jedni drugima totalno oprečni, ja ću onako naivno, konkretno, kako sam navikao.

Danas je, izgleda, najteže biti konstanta – i u virtualnom, i u relanom svijetu biti isti i stati iza mišljenja sa ID, a ne sa IP. Sve neke varijable oko mene, “no cojones ljudi” i “internet jalijaši” koji u opciji “far u far” uglavnom dupeuvlakački klimaju glavom kao evet efendije bez ijedne riječi protivljenja… a ne daj Bože da izreknu “moje mišljenje je…” jer ga i nemaju. Imaju, tuđe…

Šta je to tru'lo u Sportsko ribolovnim savezima?

Sad bih ovde mogao elaborirati na dva-tri lista o šupljem Statutu i federalnog i krovnog saveza, nedorečenoj zakonskoj regulativi u svim segmentima koji se dotiču ribolova, zagađenja vodotokova… ali neću.

Imam običaj dnevno-političke teme banalizovati i prijateljima objašnjavati preko situacija na koje mi nailazimo u našim aktivnostima. Od onih najprostijih tipa: “Gdje ste vi bili kad sam ja ovo oslobađao?”, preko ozbiljnijih kada oni koji se kunu u Statut isti krše kad im on nije po volji, preko najdrastičnijih gdje zakone krše oni koji bi trebali kontrolisati provođenje istih.

Pročitajte i:   EKOLOŠKA KATASTROFA ILI CVJETANJE JEZERA: Šta kažu stručnjaci o ružnim slikama sa Jablaničkog i drugih jezera?

Sada ću situaciju u Savezima i sportsko-rekreativnom ribolovu usporediti i objasniti sa situacijom u državi, a u samo jednoj rečenici – Dok god se vi u Savezima (državi) bavite sobom, ko će gdje zasjesti i ko će ga kome šuknuti, dotle će sportsko-rekreativni ribolov (država) tonuti sve dublje i dublje.

Što će reći, kakva država, takvi i Savezi.

I tu je i objašnjenje šta je tru'lo – tru'li su funkcioneri u Savezima (državi) koji se godinama rotiraju, a koje ribolovna udruženja (građani) mazohistički, na Skupštinama (izborima), svaki put iznova biraju.
Jedan pametan čovjek je rekao: “Definicija ludosti je činiti stalno jednu te istu stvar i očekivati različite rezultate.”
Ja se ne smijem usuditi da ovo pokušam pojasniti, jer jasnije ne može biti. Kome nije jasno, za njih postoje druge, primjenjivije, definicije… ustvari, to su prije dijagnoze.

Pa eto, birajmo opet iste, pa neka se i narednih godina bave sobom, anonimno dopisuju i zatrpavaju nam inboxe svojim tekstovima sa djetinjastim pokušajima sarkazma i ironije. Svi dio tala, znaju jedni drugim domete, pa zato niko i ne smije prvi progovoriti, iskreno i otvoreno reći ribolovcima što je u Savezima stanje sranje. Da ‘prostite.

Pročitajte i:   Poziv na Prvenstvo F BiH u lovu ribe umjetnim mamcima sa obale - SPIN

Napisah, ovo je moje mišljenje, a kažu da isto i guzicu ima svako.
Danas, deficitaran je obraz.
Bistro!
Senad Kapo

U nastavku “anonimne istine” koje su nam stigle na mail portala:

2 thoughts on “Mišljenje i guzicu ima svako…

  • Da nije žalosno bilo bi smješno. Ista ova ekipa hara godinama, a ko god ih je pokušao kritikovati dočekan je na nož što sam i sam doživio, ali nikad me ušutiti neće jer na nepravdu i lopovluk ne šutim. Za sve ovo krivi smo mi ribolovci što trpimo sve ove godine. Moj prijedlog je DOĐIMO SVI NA SKUPTINU I POŠUTAJMO OVO S NOGE NA NOGU. POSTAVIMO NOVE , MLADE LJUDE KOJI VOLE RIBOLOV I KOJI ĆE KONAČNO URADITI PRAVU STVAR. PA NIKO NIJE BOGOM DAT DA 10 ILI 15 GODINA NEPRIKOSNOVENO VLADA I POMIČE SE SA STOLICE NA STOLICU. HAJ`MO IH RUŠIT!!!!!!
    DOKAŽIMO IM DA PORED MIŠLJENJA I GUZICE IMAMO I M…!!!

    BISTRO BIH !!!!!

  • istina je da su ti likovi koji vode brigu ili.. nebrigu ..o sumarstvu ,vodoprivredi lovu i ribolovu sve nekakvi nehljebovci koje je neko tu uhljebio….,a niti vole taj svoj posao niti se razumiju u to sta rade …….kaze se nemaju dovoljno srestava ,a istina je da se u sumarstvu , lovu i ribolovu moze dosta toga napraviti i poboljsati samim zdravim ljudskim razumom i malo vise elana za te stvari….bez nekakvih extremnih ulaganja……ti likovi spominju samo nekakva srestva i novce..nije sve u novcima …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.