Ilijaš: Na jezeru Starača obilježeno otvaranje ribolovne sezone

Otvor-sezone-jezero-staraca-28-februar-2015_4645Jučer je, na jezeru Starača u Podlugovima, zvanično obilježeno otvaranje ribolovne sezone. Tim je povodom jezero poribljeno sa 50 kilograma kalifornijske pastrmke za izlova.

“Na jezeru je boravilo tridesetak ribolovaca, a vrijeme nam je bilo naklonjeno utoliko što nije bilo padavina. U ugodnom druženju smo ih upoznali sa našim narednim planovima, a ujedno je krenula i prodaja ribolovnih dozvola. Također, još jedan član je izrazio spremnost pomoći u volonterskoj ribočuvarskoj službi,  i on će biti zadužen za tok rijeke Stavnje koji je u našem ribolovnom području, tok rijeke Bosne i donji dio toka rijeke Misoče.”,  izjavio je predsjednik Udruženja “Bistro!”, Adnan Osmanagić.

“Ujedno obavještenje svim ribolovcima da će ove godine kontrole biti mnogo rigoroznije, a i sankcije, jer se do sada sve završavalo upozorenjima. Od ove godine će se u potpunosti postupati u skladu sa Zakonom o slatkovodnom ribarstvu gdje su za ribolov bez dozvole predviđene sankcije do 1.000 KM, a po novom Zakonu koji čeka usvajanje u federalnom parlamentu i veće.”, poručuju iz Udruženja “Bistro!” iz Sarajeva.

Pročitajte i:   Italija: Spašen kit koji se zapetljao u ribarsku mrežu (VIDEO)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.