UGSR “Bistro” Zenica: Dodijeljena priznanja zaslužnim članovima i saradnicima

ugsr-zenica-skupstina-2015-14Dana 14.03.2015. godine u prostorijama Udruženja je održana svečanost dodjele priznanja zaslužnim članovima i dugogodišnjim saradnicima. Nagrade su uručili predsjednik Upravnog odbora Ivanković Vladimir i predsjednik Skupštine Kapetanović Amir, a pored nagrađenih dodjeli priznanja su prisustvovali članovi Upravnog odbora i Počasni članovi Udruženja koji su svojim prisustvom uveličali ovaj događaj.

Nagrađeni su:

1. Tuzlak Mirsad priznanjem: “Počasni član Udruženja”
Gosp. Tuzlak Mirsad je dugogodišnji i veoma aktivan član našeg Udruženja. Rođen je 19.06.1955. godine u Zenici, a član Udruženja je od malih nogu. Aktivno je učestvovao, a i dan danas učestvuje, u radu organa Udruženja. U nekoliko mandata je bio član Upravnog odbora i dopredsjednik Udruženja. Aktivan rad je krunisan njegovim imenovanjem na funkciju Predsjednika Udruženja na kojoj je postigao dobre rezultate. Pored navedenih, Tuzlak je biran na razne funkcije, a na svakoj koju je obavljao je svojim zalaganjem opravdao povjerenje Skupštine, Upravnog odbora i članova Udruženja. Trenutno je angažovan na funkcijama zastupnik Skupštine i član Disciplinskog suda. Državni je sudija u sportskom ribolovu, a što je veoma bitno istinski je sportski ribolovac i osoba koja se striktno pridržava odredbi Zakona o slatkovodnom ribarstvu i ponaša se u skladu sa Kodeksom sportskog ribolovca i ljubitelja prirode.

2. Begagić Mirnes priznanjem: “Srebrena značka za zasluge”
Gospodin Mirnes Begagić je takmičar našeg Udruženja od malih nogu. U ovom veoma bitnom segmentu rada Udruženja je postigao velik broj značajnih rezultata i donio velik broj priznanja. Bio je član naše ekipe koja je učestvovala na KUP-u Jadransko – podunavskih zemalja održanom u Sloveniji. Trenutno je angažovan na funkcijama zastupnika u Skupštini Udruženja i člana Upravnog odbora. Aktivno i uspješno je radio i u drugim komisijama.

Pročitajte i:   Pukla lančanica iznad Hidroelektrane Višegrad: Gomila otpada pluta Drinom

3. Bajramović Nadir priznanjem: “Srebrena značka za zasluge”
Gospodin Bajramović Nadir dugi niz godina aktivno učestvuje u radu Udruženja. Svoj doprinos na unapređenju rada Udruženja je dao kroz rad u Upravnom odboru, Skupštini i Takmičarskoj komisiji. Trenutno se nalazi na funkciji predsjednika Nadzornog odbora i funkciji zastupnika u Skupštini. Do sada nikada nije nagrađen, a dao je velik doprinos za koji ga Udruženje dodjelom ovog priznanja nagrađuje.

4. Poljak Josip priznanjem: “Bronzana značka za zasluge”
Gospodin Poljak Josip je dugogodišnji član Udruženja i učesnik u velikom broju aktivnosti Udruženja. Trenutno obavlja funkcije zastupnika u Skupštini i člana Upravnog odbora, a na posljednjoj sjednici Upravnog odbora je imenovan za predsjednika ove komisije. Radi se o veoma korektom sportskom ribolovcu i pozitivnoj osobi koja je u večini slućajeva krivac za dobru atmosferu u društvu.

5. Barešić Ivan priznanjem: “Bronzana značka za zasluge”
Gospodin Barešić Ivan je pored toga što je sportski ribolovac i istinski ljubitelj prirode. Trenutno obavlja funkcije zastupnika u Skupštini Udruženja, člana Upravnog odbora, predsjednika Ekološke komisije i člana Komisije za posjete. Naše Udruženje zastupa i predstavlja u Skupštini SSRD ZE-DO kantona. Sve povjerene obaveze ispunjava u potpunosti uz maksimalno zalaganje, a sve obavlja veoma precizno i tačno.

Pročitajte i:   Sretno Badnje veče i čestit Božić!

Mladi takmičar Huskanović Adem koji je Prvak Federacije BiH u 2014. godini (samim tim je dao doprinos da i naša ekipa zauzme I ekipno mjesto) je nagrađen priznanjem “Pohvala”. Pored njega, junior Ernad Kotorić (član ekipe koja je osvojila Prvenstvo SRS F BiH) je nagrađen “Zahvalnicom”. Kotorić je i učesnik u radnim akcijama koje naše Udruženje organizuje.

Zbog izuzetnih doprinosa u radu Saveza ZE-DO kantona (SSRD ZE-DO kantona) i našeg Udruženja, kao i zbog veoma dobre i korektne saradnje, predsjednik Upravnog odbora SSRD ZE-DO kantona i predsjednik UGSR “Vareš” Vareš” gosp. Ilhan Klančević i predsjednik Skupštine SSRD ZE-DO kantona i predsjednik SRD “Jelah” Tešanj gosp. Nermin Piknjać su nagrađeni priznanjima “Značka za zasluge”. Radi se o korektnim osobama u kojim uvijek imamo podršku i otvorenu, dobru i iskrenu saradnju.

Nakon dodjele priznanja je uslijedilo druženje, a cijeli događaj je pratila veoma topla drugarska atmosfera.

Još jednom čestitamo nagrađenim.

UPRAVNI ODBOR UGSR “BISTRO” ZENICA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.