Najnovije vijestiTakmičenja

Održan zajednički sastanak svih uključenih u realizaciju 35. Svjetskog prvenstva

Svjetsko-prvenstvo-sastanak-jajceU okviru priprema za predstojeće 35. Svjetsko prvenstvo u mušićarenju u Jajcu je održan zajednički sastanak sa načelnicima općina/opština, predstavnicima sportsko-ribolovnih društava i rukovodstva Sportsko-ribolovnog saveza BiH. Inače, 35. Svjetsko prvenstvo u mušićarenju održaće se od 16. do 21.06.2015. godine i okupiti će više od 250 takmičara  iz više od trideset zemalja svijeta.

Prvenstvo će se odvijati u pet općina i dva entiteta, na stazama rijeka Vrbas, Pliva, Sana i Sanica, te Plivskom jezeru.  Domaćin 35. Svjetskog prvenstva u mušićarenju je grad Jajce sa partnerima, općinama/opštinama Donji Vakuf, Šipovo, Ribnik i Ključ.

Ceremonija svečanog otvaranja 35. svjetskog prvenstva održaće se 16.06.2015. godine u Jajcu, na prostoru između kapija, dok će svečanost zatvaranja biti upriličena na Plivskom jezeru. Biće ovo prilika da se učesnicima prvenstva i svim gostima predstavi bogatstvo i šarolikost kojom obiluje ovaj kraj i Bosna i Hercegovina. Pripreme za ovo prvenstvo u sportsko-ribolovnim društvima uveliko traju. Staze se čiste i vrši obuka sudaca, a uskoro se očekuju i prvi takmičari koji će doći na pripreme na staze na kojima će se odvijati prvenstvo. Do sada je 12 zemalja prijavilo učešće svojih kandidata na ovom svjetskom takmičenju.

Pročitajte i:   Poziv na Prvenstvo F BiH u lovu ribe udicom na plovak za mlađe kategorije

Na posljednjoj sjednici s načelnicima analizirane su dosadašnje aktivnosti Izvršnog komiteta prvenstva i utvrđeni zadaci u periodu koji dolazi. Završene su aktivnosti oko obezbjeđenja smještaja učesnika prvenstva, prijevoza takmičara na staze i izradi nedostajućih čamaca, a intenzivirano se radi na obezbjeđenju finansijsih sredstava neophodnih za uspješno odvijanje prvenstva, između ostalog istakao je Đorđe Klepić predsjednik Izvršnog komiteta prvenstva i pozvao sve da se maksimalno potrude da ovo prvenstvo protekne u što boljem redu.

Svi učesnici sastanka jedinstveni su u ocjeni da zajedno treba učiniti sve kako bi bili spremni za prihvat prvih reprezentacija koje će uskoro doći na treninge, ali i spremno dočekali sve učesnike 35. Svjetskog prvenstva u mušićarenju.

Viši stručni saradnik za informisanje i protokol, Dijana Duzić 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.