Održana Skupština SSRD Ze-Do kantona

20150328_114038Dana 28. marta 2015. godine (subota) sa početkom u 11:00 sati u Zenici je održana Skupština SSRD ZE-DO kantona. Na sjednici su prisustvovali zastupnici iz Vareša, Breze, Visokog, Kaknja, Zenice, Jelaha i Kaloševića.
Doboj jug i Usora su opravdali svoj nedolazak.

Predsjednik Skupštine, Nermin Piknjać, je prilikom otvaranja sjednice pozdravio sve prisutne i poželio uspješan rad. Sastanak je vodio veoma dobro i u skladu sa odredbama Poslovnika o radu Skupštine.

Sjednica je bila veoma konstruktivna i svi zastupnici su u svojim diskusijama iznosili konkretne prijedloge s ciljem unapređenja rada Saveza u narednom periodu.

Svi materijali su jednoglasno usvojeni pa se može zaključiti da je rad Saveza bio dobar, da među članicama Saveza vlada dobra atmosfera i da su im isti ciljevi koje je dosta lakše ostvariti zajedničkim djelovanjem.

Zastupnici su bili jedinstveni i prilikom dopune predloženog Plana rada za 2015. godinu u koji su uvršteni svi konstruktivni prijedlozi, a neki od njih su organizacija što više sastanaka sa predstavnicima Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu i Ministarstva za sport, organizacija posjeta istaknutim i počasnim članovima, stvaranje što boljih uslova za ribolov članova Saveza i nagrađivanje aktivista koji su svojim zalaganjem unaprijedili rad članica i Saveza.

Pročitajte i:   SRS BiH: Konkurs za izbor selektora

Savez je u 2014. godini imao registrovana 1293 člana. U narednom periodu treba još poraditi na omasovljenju članova kroz organizaciju takmičenja, druženja, zajedničkog ribolova, kao i drugih sadržaja koji će privući članstvo.

Kontinuitet uspješnog rada treba nastaviti uz maksimalno zalaganje na unapređenju istog.

Predstavnici zeničkog udruženja su ovu priliku iskoristili da uruče priznanja za doprinose u radu ovog udruženja i Saveza ZE-DO kantona.

Priznanjem “Značka za zasluge” su nagrađeni predsjednik Upravnog odbora Saveza Ilhan Klančević i predsjednik Skupštine Piknjać Nermin.

Predsjednik zeničkog udruženja Vladimir Ivanković je istakao doprinos nagrađenih, te rekao da dodjela ovih priznanja ne umanjuje također značajan doprinos predstavnika drugih udruženja.

Sjednica je završena za rekordnih 45 minuta što je još jedna potvrda sloge, jedinstva, dobrog rada i dobrih odnosa unutar Saveza.

Svim članovima Saveza jedno veliko B I S T R O !

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.