Izvršeno poribljavanje jezera Mrkotić

DSCN4489Dana 18. aprila 2015. godine, oko 11,00 sati na lokalitetu ribolovnog revira “Jezero Mrkotić”, članovi Udruženja sportskih ribolovaca “Blinker” iz Kaloševića, općina Tešanj izvršili su poribljavanje jezera jedinkama šarana veličine 2-3 kg.

Poribljavanje je izvršeno shodno godišnjem planu rada a finansijska sredstva su obezbjeđena od članarine koju ribolovci plaćaju prilikom kupovine ribolovne dozvole.
Riba je isporučena od strane DOO “Ribarstvo” Brod uz urednu prateću dokumentaciju (otpremnica, fiskalni račun, potvrda o zdravstvenom stanju životinja koja se otprema prevoznim sredstvima u unutrašnjem prometu- VS obrazac, uvjerenje o zdravstvenom stanju životinja).

Loše vrijeme (kiša) nije spriječilo članove USR “Blinker” Kalošević-Tešanj da se odazovu i prisustvuju poribljavanju ribolovnog revira “Jezera Mrkotić” i njihovi pozitivni komentari i osmjeh na licima prikazuju zadovoljstvo ribiča provođenjem poribljavanja.

Predsjednik Udruženja Fahrudin Bobarić je na kraju poribljavanja prisutnima članovima rekao da će USR “Blinker” Kalošević-Tešanj u narednom periodu intezivno raditi na obezbjeđivanju materijalnih preduslova za provođenjem dodatnih poribljavanja ribolovnog revira “Jezero Mrkotić” i rijeke Usore a sve u cilju obezbjeđivanja što boljih uslova za ribolov našim članovima i gostima koji vrše ribolov u našoj ribolovnoj zoni.

Pročitajte i:   Bilećko jezero: Miro Ninković - Pinka ulovio šarana od 23 kilograma

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.