Radna akcija “Uredimo našu Rekreativnu zonu Banj Brdo/Šehitluci”

4Deset članova neformalne grupe građana okupljenih u inicijativi “Rekreativna zona Banj Brdo/Šehitluci”, 10.05.2015. godine sa početkom u 9.00 časova započeli su Radnu akciju koja je imala za cilj uređenja pješačkih šumskih staza na području Rekreativne zone Banj Brdo/Šehitluci.

“I pored kiše koja je padala cijelu noć, pa sve do 11 časova, okupilo se nas deset najupornijih ljubitelja ove rekreativne zone i sa alatom krenula šumskim stazama koje smo kričili. Akcent smo stavili na staze koje nisu bile krčene, pošto su pojedine već iskrčene od strane drugih vrijednih sugrađana u proteklom periodu. Dok su jedni sređivali staze, drugi koji nisu mogli aktivno učestvovati u akciji, učestvovali su na drugačiji način – napravili su nam kolače. Imamo jako veliku podršku gradjana, ali na žalost za sada samo putem interneta. Želja nam je da svojim ličnim primjerom podstaknemo ljude da se konkretnije aktiviraju i ličnim djelima doprinesu razvijanju trenutno rekreativne zone, ali isto tako i grada uopšteno. Odziv možda brojčano jeste bio malen, ali brojnost trenutno nije toliko bitna, koliko je bitno ono što sam već gore napomenuo, a to je, da građani, pogotovo mladi, počnu u većem broju biti što više uključeni u kreiranju svog okruženja.”, istakao je Goran Pivaševič (d.i.a.), član neformalne grupe građana.

Pročitajte i:   Busovača: Na rijeci Lašvi održano 2. kolo Premijer SPIN lige BiH

Na samoj radnoj akciji su učestvovali i najmlađi banjalučani i banjalučanke, koji od malih nogu uče kako se brine o zajedničkim dobrima i šta je to društveno-koristan rad.

Mladen Milaković (d.i.a.) poručuje na kraju: “Svjesni smo manjka volje, entuzijazma, ali nas to ne može i ne smije spriječiti da sami nešto uradimo za sebe i druge. Želimo da podignemo javnu svijest, kolektivni duh i oživimo skoro mrtvu kategoriju društveno korisnog rada, u društvu u kojem se jedinka okreće sebi i isključivo sebi. Želimo da se ljudi vrate našoj i sopstvenoj prirodi, da paze na sebe i druge. Autima nije mjesto u rekreativnim zonama. Pješačite, vozite bicikle, trčite, družite se – budite normalni”.

Za više informacija: https://www.facebook.com/RekreativnaZonaBL

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.