Na jezeru Starača: U sklopu 25. Cementarijade održano takmičenje u ribolovu

OLYMPUS DIGITAL CAMERAU subotu, na 25. po redu Cementarijadi (Fojnica 2015.), gdje je ove godine organizator Fabrika cementa Lukavac, učešće je uzelo 4 cementare:

  • Cementarnica Usje-Skopje, Makedonija
  • Fabrika cementa Beočin, Srbija
  • Fabrika cementa Kosjerić, Srbija
  • Fabrika cementa Lukavac, Bosna i Hercegovina

Postignuti su sljedeći rezultati:

Ekipno:
  1. mjesto Fabrika cementa Lukavac, Bosna i Hercegovina
  2. Cementarnica Usje-Skopje, Makedonija
  3. Fabrika cementa Beočin, Srbija
  4. Fabrika cementa Kosjerić, Srbija

Pojedinačno:

  1. mjesto Damir Mulamehmedović, Fabrika cementa Lukavac – 1870 gr.
  2. mjesto Poljić Mirsad, Fabrika cementa Lukavac – 1740 gr.
  3. mjesto Mitevski Mihajlo, Fabrika cementa Usje Skopje – 1630 gr.

Fabrika cementa Popovac, Srbija – ove godine nije učestvovala iz opravdanih razloga i ponovo se očekuje njihovo uključenje već od naredne cementarijade koja se održava u organizaciji Fabrike cementa Kosjerić, Srbija.

Svi takmičari su bili iskreno oduševljeni jezerom, organizacijom i gostoprimstvom članova Udruženja “Bistro!” iz Sarajeva, domaćina na jezeru Starača.

“Fabrika cementa Lukavac je, kao domaćin “Cementarijade”, Udruženju “Bistro!” uplatila donaciju za dalje unaprijeđenje stanja na jezeru Starača. Koristim priliku da im se zahvalim i na donaciji, ali i na pohvalama za do sada urađeno na jezeru na kojem je u ovoj godini održano već 5 takmičenja, a najavjeno je još 4. Ostalo je da realizujemo izgradnju jednog takmičarskog sektora za šta smo dobili finansijsku pomoć od Ministarstva za kulturu i sport Federacije BiH, čime bi bilo završeno uređenje takmičarske staze.”, rekao je Adnan Osmanagić, predsjednik Udruženja “Bistro!” iz Sarajeva.

Pročitajte i:   Što li mi se Radobolja muti: Poslije pljačke javnih resursa slijedi onečišćenje okoliša

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.