NajaveNajnovije vijesti

U subotu 13. juna tradicionalni turnir u ribolovu “Novogradski dani 2015”

Mugdim Pesto najuspjesniji ribar na  KUP-u Sarajevo 2014U povodu 8. juna, Dana Općine Novi Grad Sarajevo i kulturno sportske manifestacije „Novogradski dani 2015“, u organizaciji Udruženja sportskih ribolovaca Novi Grad Sarajevo, u subotu, 13. juna, na ribarskoj stazi Lađanica kod Dobroševića, održat će se 15. Tradicionalni turnir u sportskom ribolovu na kojem će učestvovati 10 ekipa iz Tuzle, Maglaja, Zenice, Sarajeva, Banjaluke, Goražda, Ustikoline, Lukavice i Foče.

Održavanje manifestacije „Novogradski dani“ u sportskom ribolovu proteklih niz godina postalo je tradicija koja ima za cilj afirmaciju i podsticanje ribolovnog sporta.

Takmičenje je ekipno i pojedinačno. Ekipu sačinjavaju tri (3) takmničara, plus vođa puta.

Prvoplasirane tri ekipe će dobiti pehare i diplome, a pojedinci medalje i prigodne nagrade. Za sve učesnike obezbjeđen je ručak i osvježavajući napitak. Kotizacija za ovo takmičenje neće biti.

Dolazak ekipa je u subotu 13. juna 2015.godine do 8,oo sati, zatim slijedi prijava ekipa, izvlačenje startnih mjesta i izlazak na stazu. Takmičenje je od 10 do 13 sati, vaganje ulova od 13 do 14 sati, a zatim slijedi proglašenje pobjednika, podjela nagrada i svečani ručak.

Pročitajte i:   EKOLOŠKA KATASTROFA ILI CVJETANJE JEZERA: Šta kažu stručnjaci o ružnim slikama sa Jablaničkog i drugih jezera?

Prijava ekipa do 08.06.2015.godine.
Kontakt osoba: Ismet Bajrović, 061 170 643.

Bistro!
PREDSJEDNIK Ramiz GUŠO  

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.