USR Sarajevo 1906: U nedjelju na jezeru Starača 18. Kup Sarajeva

2Udruženje sportskih ribolovaca “Sarajevo-1906” 23. avgusta 2015. godine organizuje 18. po redu Internacionalni Kup Sarajevo u lovu ribe udicom na plovak.

Kao i uvijek, interesovanje za učešće na ovom takmičenju je veliko, ali zbog limitiranog broja pozicija nisu mogle biti pozvane sve planirane ekipe.

Svoj dolazak na takmičenje su potvrdile ekipe Negotina, Čačka, Podgorice, Jajca, Jelaha, Nevesinja, Jablanice, Žepča, Bosanske Krupe, Vogošće, Ilijaša, Zenice i Sarajeva.

Takmičenje je trebalo da se održi na stazi ”Lađenica” koju gradi USR “Sarajevo-1906” ali zbog neispravnosti prečistača i nedavnog ekološlog ekscesa koji su počinili Kineski državljani koji su vršili krivolov još neutvrđenim hemijskim sredstvima, od toga se moralo odustati.

Kao alternativna staza odabrana je novouređena staza na jezeru Starača u Ilijašu na kojem su korisnici ribolovnog prava prijatelji iz Udruženja “Bistro!” iz Sarajeva.

1

Ovo će biti prvo i promotivno takmičenje na jezeru Starača poslije velike radne akcije na uređenju obale i vodene površine koju su proveli članovi Udruženja “Bistro!” a u kojoj su učestvovali i ribolovci Sarajeva 1906, Ilijaša i Vogošće.

Pročitajte i:   Apel Ekološke udruge sportskih ribolovaca Buško jezero zbog pražnjenja jezera

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.