USR “Blinker” Kalošević-Tešanj: Održana “Mala škola ribolova”

DSCN0194Dana 21. avgusta 2015. godine, sa početkom u 14,30 sati na lokalitetu sportsko-turističkog kompleksa “Jezero Mrkotić” u organizaciji USR “BLINKER” Kalošević-Tešanj održano je ribolovno takmičenje za polaznike “Male škole ribolova” u disciplini “ulov ribe udicom na plovak”.

Takmičenju je pristupilo 36 polaznika škole ribololova u dvije kategorije za dječake “kadeti” i “juniori” te jedna kategorija za djevojčice “kadetkinje”.

Nakon dvosatnog takmičenja sudijski žiri je proglasio najbolje pojedince i pojedinke:

Kadeti:
1. Amar Mahalbašić
2. Almin Ćemanović
3. Begović Kenan

Juniori:
1. Ibrahim Bobarić
2. Aldin Rizvanović
3. Selmedin Mević

Kadetkinje:
1. Nermina Delić
2. Ajna Numić
3. Raza Žilić

Majstor staze: Ibrahim Bobarić
Eko ribolovac: Edvin Bašić

Najboljim ribolovcima uručene su nagrade u vidu diploma, medalja i prigodnih poklona u ribolovnom priboru i opremi.

Na kraju su članovi Upravnog odbora USR “BLINKER” Kalošević-Tešanj Adem Bobarić, Adil Numić i Besim Sejdić izvršili dodjelu diploma o uspješno stečenim teoretskim i praktičnim znanjima iz oblasti sportskog ribolova za polaznike škole ribolova, kao i ribolovnih dozvola za 2015 godinu, dok su štapovi i ribolova oprema uručeni na početku škole ribolova svim polaznicima.

Pročitajte i:   Završena Premijer liga BiH u lovu ribe udicom na plovak

Ovim putem se javno zahvaljujemo menadžmentu Općine Tešanj na čelu sa načelnikom gosp. Huskić Suadom koji su iz budžeta općine Tešanj finansirali kompletan projekat “Mala škola ribolova”, koja je trajala od 17.08.2015 do 21.08.2015 godine.

Zaista je danas bilo divno gledati male ribolovce kako love ribu, pa čak i po kiši koja je nakratko padala, ozarena i srećna lica kod ulova ribe, pažljivo nadgledanje toka takmičenja i vaganja ulovljene ribe, a tek kad je počela dodjela nagrada najboljim ribolovcima, bilo je čak i iskrenih dječijih suza.

Nadam se će se ovakvi projekti realizovati i u budućem radu USR “BLINKER” Kalošević-Tešanj kao i u drugim ribolovnim udruženjima jer “na mlađima svijet ostaje”.

Bistro!

Fotografije možete pogledati na slijedećim linkovima:

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.