NO Neptun: Krivolovom se bave i članovi LD “Vepar” iz Prozor-Rame

gvožđa1

Nevladina organizacija “Neptun” iz Prozora- Rame, borci za uvođenje reda i vladavine prava u segmentu zaštite okoliša, ponovo  ukazuju na nove devastacije flore i faune na području njihove opštine.

“Bezakonje, korupcija, nepotizam i svakojaki drugi oblici kriminala uzimaju danak  u svakom semgmentu našeg društva, pa tako i u lovstvu.

Lovačko društvo “Vepar” iz Prozor-Rame uspostavljeno je da bi se sačuvao, održao i pospješio životinjski svijet koji obituje na području koje pokriva navedeno  društvo.

A da u stvarnosti to nije tako, u prilog nam govore činjenice da u jeku najvišeg razmnožavanja životinja  članovi navedenog društava puštaju lovne pse i tako rastjeruju i uništavaju i ono malo životinjskog svijeta koje obituje na ovim  prostorima.

U 21. stoljeću, kada su se svi znansvenici uključili, i sva tehnološka dostignuća, da bi zaustavilo nagli pad i izumiranje životinjskog svijeta, članovi  LD “Vepar” love najprimitivnijim sredsvima za lov. A kakve povrede i patnje životinjama prave gvožđa, jasno nam je svima.”, poručuju iz NO Neptun.

Komentari

Facebook komentari

Powered by Facebook Comments

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.