Najnovije vijestiVideo

VIDEO: Stotine hiljada riba bježe iz mora i iskaču na kopno

ribiceDo sada neviđen prizor. Stotine hiljada riba oviih dana na indijskoj obali besomoćno i u panici stremi kao obali i iskače iz vode na suvo.

Ista pojava se događa i u Šri Lanki, takođe duž cijele obale. Još niko nije ponudio razumno i naučno objašnjenje, ali neki stručnjaci upozoravaju da ova pojava ukazuje da ribe predosjete nadolazak prirodne katastrofe u vidu razornog zemljotresa i cunamija.

Oblast u kojoj se ovo dešava je već bila na udaru razornog cunamija 2004. godine, međutim, s obzirom na to da tada nije zabilježeno ništa slično pojavi koja se sada dešava, očekuje se da bi se mogao desiti daleko razorniji zemljotres i cunami koji bi bio daleko veća katastrofa nego posljednji iz 2004., prenosi Nacionalna geografija.

Morske životinje, kao i kopnene, imaju čulo predosjećanja prirodnih pojava.

Takođe, nema nikakvih meteoroloških podataka o višoj temperaturi ili bilo kakvoj promjeni kvaliteta vode, niti se negdje u blizini desilo hemijsko trovanje, pa se to ne može uzeti kao mogući uzrok. Pitanje je da li se ikad desilo da ribe iz prirodnog staništa bježe na suvo.

Pročitajte i:   (VIDEO) Visoke temperature prouzrokovalo pomor ribe u Ribarskoj oazi Lađenici u Dobroševićima

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.