Najnovije vijestiTakmičenja

Održan 1. Kup UG Bistro!: Domaćini zauzeli prvo mjesto na takmičenju

IMG_8624Danas je na jezeru Starača u Ilijašu održan 1. Kup Udruženja “Bistro!” iz Sarajeva u lovu ribe udicom na plovak.

Na takmičenju su nastupili takmičari iz SRD Vogošća i USR “Sarajevo 1906” sa po dvije ekipe, te ekipe SRD “Željeznica” iz Istočnog Sarajeva, SRD “Bosna” iz Žepča, SRD “Alić Hidajet – Hitko” iz Ilijaša, SRD “Visoko” iz Visokog, UGSR “Bistro” iz Zenice, SRU “Zlatovčica” iz Jajca, SRD “Breza” iz Breze i ekipa domaćina Udruženja “Bistro!” iz Sarajeva.

Plasman po sektorima je bio sljedeći:
Sektor A
1. mjesto Alić Mirza iz SRD “Alić Hidajet – Hitko” iz Ilijaša
2. mjesto Vujović Momčilo iz SRD “Željeznica” iz Istočnog Sarajeva
3. mjesto Husejnović Mustafa iz Udruženja “Bistro!” iz Sarajeva

Sektor B
1. mjesto Omerović Aldin iz ekipe SRD “Vogošća 1” iz Vogošće
2. mjesto Budimir Drago iz SRD “Bosna” iz Žepča
3. mjesto Dolovac Hasan iz Udruženja “Bistro!” iz Sarajeva

Sektor C
1. mjesto Alagić Mirsad iz USR “Sarajevo 1906” iz Sarajeva
2. mjesto Delić Zajko iz Udruženja “Bistro!” iz Sarajeva
3. mjesto Softić Mirsad iz SRD “Bosna” iz Žepča

Pročitajte i:   Poziv za učešće u Premijer ligi BIH u lovu ribe udicom na plovak za kategoriju invalida, master veterana i veterana

Nakon 4 sata takmičenja u kojem riba i nije bila raspoložena, u ekipnom plasmanu, treće mjesto je zauzela ekipa SRD “Vogošća 2”, drugo mjesto ekipa SRD “Bosna” iz Žepča i prvo mjesto ekipa domaćina – Udruženje “Bistro!” iz Sarajeva.

Najveći ulov na stazi sa ukupno 6490 grama ribe je imao Alić Mirza iz SRD “Alić Hidajet – Hitko” iz Ilijaša, inače i trenutni rekorder u ulovu na jezeru, koji je na jednom od prošlih takmičenja za 4 sata pecanja ulovio 10.360 grama ribe.

Sudije na takmičenju su bili Mirsad Gajević i Milan Jagar, predsjednik Sudijske komisije Sportsko ribolovnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine, na čije suđenje takmičari nisu imali primjedbi.

Proglašenje pobjednika je upriličeno u restoranu “Diana” u Ilijašu, gdje je, uz zajednički ručak, obavljen i onaj neformalni dio, a u biti glavni razlog održavanja ovakvih revijalnih takmičenja – druženje.

Uz pohvale domaćinima na uređenosti takmičarske staze i samog jezera Starača, ocjena svih 80-ak takmičara i gostiju je da je ovaj prvijenac-kup prošao jako dobro i iskazana je nada da će ovo takmičenje postati tradicijom. U tu svrhu, Udruženje “Bistro!” je pobjedniku ovog Kupa pripremilo i prelazni pehar… no, za sada su ga zadržali u svojoj vitrini.

Pročitajte i:   Obavještenje: Promjena termina održavanja Prve lige SRS BiH

Bistro!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.