Centar za životnu sredinu: Prikazivanje dokumentarnog filma “Urbanized”

urbanized_poster2Centar za životnu sredinu sutra (utorak) 3. novembra 2015. godine, u amfiteatru Doma omladine sa početkom u 19.00 časova, organizuje prikazivanje dokumentarnog filma “Urbanized” (Urbanizovano).

Dođite i pozovite prijatelje na prikazivanje dokumentarnog filma “Urbanizovano”, jer izazovi urbanizacije gradova su globalni problem, dok su rješenja za svaki grad slična, ali ipak specifična. Ulaz je besplatan..

Pitanje urbanizacije je jedno od aktuelnih pitanja i u Banjaluci, s obzirom da je u toku proces izrade urbanističkog plana, a prethodni je donešen još davne 1974. godine, te je pokretanje diskusije na ovu temu od velikog značaja za razvoj našeg grada.

“Urbanizovano” je dugometražni dokumenatrni film koji govori o uređenju gradova sa posebnim osvrtom na probleme i strategije koje stoje iza uređenja gradova, a u kojem govore neki od svjetski najistaknutijih arhitekata, urbanista, političara, građevinaca i mislilaca. Više od polovine svjetskog stanovništva danas živi u urbanim sredinama, a do 2050. godine će oko 75% populacije živjeti u gradovima. Izazovi balansiranja stanovanja, kretanja, javnih prostora, učešća građana, ekonomskog razvoja i politike zaštite životne sredine brzo postaju univerzalna briga. Istražujući niz različitih primjera uređenja gradova širom svijeta, film “Urbanizovano” pokreće globalnu raspravu o budućnosti gradova.

Pročitajte i:   USR 'Krušnica 1936' Bosanska Krupa: Upućen zahtjev inspektoratu za zaustavljanje devastacija obala rijeke Une

 

 

Više informacija na Zvaničnoj stranici Inicijative Naš Prostor.

 

Aktivnost se realizuje u sklopu projekta „Iskoristi mogućnost, kreiraj svoj prostor“, koji je podržan od strane Fondacije Heinrich Boll Stiftung.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.