Najnovije vijestiTakmičenja

Održan KUP SSRD ZE-DO kantona i dodijeljena priznanja zaslužnim pojedincima i udruženjima

DSCN2711Dana 8. novembra 2015. godine u Zenici (staza Drivuša) je održan KUP SSRD ZE-DO kantona u disciplini “Ulov ribe udicom na plovak”. Učešće na takmičenju je uzelo 9 ekipa iz 8 udruženja i to: Vareš, Breza, Visoko 1., Visoko 2., Kakanj, Zenica, Usora, Jelah – Tešanj i Kalošević, kao i jedan pojedinac.

Takmičenje je prošlo u tradicionalno dobroj i drugarskoj atmosferi. Dan je bio lijep, a uslovi za ribolov idealni. Međutim, riba je loše grizla. Većina takmičara je ipak nešto ulovila i od 28 takmičara samo je njih 5 bilo bez ulova.

Sudijski kadar iz Zenice nije imao puno posla, jer su se takmičari fer i korektno ponašali. Ni takmičari nisu imali primjedbe na suđenje i konstatovano je da su suci svoj posao dobro odradili.

Nakon takmičenja je nastavljeno druženje uz zajednički ručak u restoranu Tapas, gdje su dodjeljena priznanja najuspješnijim ekipama i pojedincima.

Predsjednik Saveza gosp. Ilhan Klančević se zahvalio svim učesnicima takmičenja na dolasku i na njihovom doprinosu da takmičenje i druženje prođu u najboljem redu i bez ikakvih problema. Zahvalio se i domaćinu koji je kao suorganizator uložio napore i dao veliki doprinos da ovo takmičenje svi učesnici ocijene dobro organizovanim.

Priznanja najuspješnijim je ispred Ministarstva ZE-DO kantona, koje je finansiralo organizaciju takmičenja, uručio zastupnik u Skupštini ZE-DO kantona gosp. Adel Sinanović. U svom obraćanju prisutnim gosp. Sinanović, koji je zaslužan za ovakvu saradnju između Ministarstva i Saveza, je istakao da će se u narednom periodu zalagati da se organizacija ovog takmičenja i druženja digne na još veći nivo. Naglasio je da je šteta što sva udruženja koja egzistiraju na ZE-DO kantonu nisu članice Saveza, jer bi bilo znatno lakše realizovati ovu i mnoge druge aktivnosti Saveza.

Pročitajte i:   Kalendar takmičenja Sportsko ribolovnog saveza BiH za 2024. godinu

Prvak SSRD ZE-DO kantona u 2015. godini je ekipa SRD “Jelah” Tešanj. Drugo mjesto je pripalo ekipi UGSRD “Bistro” Kakanj, a trećeplasirana je ekipa SRD “Visoko 2”.   Najuspješnijim ekipama su uručeni pehari, medalje i diplome.

U pojedinačnoj konkurenciji je najuspješniji bio Alajbegović Bećir iz Kaknja kojem je uručen pehar: “Prvak SSRD ZE-DO kantona 2015.”, kao i zlatna medalja i diploma. Srebreni je bio Koljenović Emir iz Visokog, dok je bronza pripala njegovom sugrađaninu Fazlić Harisu.

Nakon uručenja priznanja napravljena je zajednička fotografija i predsjednik Saveza je zvanično zatvorio takmičenje.

Poslije toga je upriličena dodjela priznanja udruženjima, sportskim radnicima, ekipama i takmičarima koji su dali doprinos u radu Saveza i njegovih članica.

Priznanja je uručio predsjednik Saveza gosp. Ilhan Klančević koji je u svom obraćanju prisutnim istakao da su svi nagrađeni svojim zalaganjem i radom zaslužili priznanja koja im se ovim putem dodjeljuju, ali da ima još mnogo zaslužnih za dugogodišnji dobar rad Saveza i njegovu opstojnost. Rukovodstvo Saveza će i u narednom periodu voditi računa da se svakom zaslužnom udruženje i pojedincu za njegove doprinose Savez oduži dodjelom adekvatnog priznanja.

Pročitajte i:   Kalendar takmičenja Sportsko ribolovnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine za 2024. godinu

“Poveljom za doprinose u radu Saveza” su nagrađene sljedeće članice Saveza:

 1. UGSR “BISTRO” ZENICA;
 2. UGSRD “BISTRO” KAKANJ;
 3. SRD “VISOKO” VISOKO.

Povelja je najviše priznanje Saveza, a nagrađene članice su svojim dugogodišnjim radom i zalaganjem zaslužile ovo priznanje.

“Plaketom” za doprinos u radu Saveza i njegovih članica su nagrađeni:

 1. Romić Krešimir (Vareš);
 2. Škrgić Nedžad (Breza);
 3. Ivanković Vladimir (Zenica);
 4. Piknjač Nermin (Jelah-Tešanj);
 5. Mahmutović Avdo (Kalošević).

Radi se o istaknutim aktivistima koji su dali ogroman doprinos na unapređenje sportsko – rekreativnog ribolova, rada Saveza i njegovih članica.

“Značkom za zasluge” su nagrađeni sljedeći dugogodišnji takmičari i sportski radnici:

 1. Bogilović Mirsad (Breza);
 2. Ihtijarević Mersiha (Visoko);
 3. Burko Amir (Visoko);
 4. Čobo Nijaz (Kakanj);
 5. Hasangegović Nijaz (Kakanj);
 6. Alajbegović Bećir (Kakanj);
 7. Plasto Selvedin (Kakanj);
 8. Agičić Bahrudin (Kakanj);
 9. Hatkić Muharem (Kalošević).

Njihov doprinos u razvoju sportskog ribolova i promociji ZE-DO kantona je neprocjenjiv.

Dodjelom navedenih priznanja Savez se zahvalio zaslužnim. Vjerujemo da će ova priznanja biti dodatna stimulacija nagrađenim u daljem radu, kao i to da stimulativno uticati na rad svih članova SSRD ZE-DO kantona.

Iskreno i od srca čestitamo svim nagrađenim!

UO SSRD Ze-do kantona

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.