Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH podržao ekološki projekat USR “Sarajevo 1906”

Sa jedne radne akcijeU utorak, 03. decembra 2015. godine, u prostorijama Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH, potpisan je Ugovor o dodjeli finansijskih sredstavaUdruženju sportskih ribolovaca “Sarajevo – 1906” za realizaciju ekološkog projekta: “Čišćenje i revitalizacija starog korita rijeke Bosne i izgradnja sportsko rekreacione i takmičarske staze u Dobroševićima” ili skraćeno Ekološka oaza “Lađenica” koja će biti edukativni centar za obuku mladih na zaštiti okoliša i podizanju ekološke svijesti.

Kao što je poznato, pomenuto udruženje već nekoliko godina radi na realizaciji svog velikog ekološkog projekta na starom koritu rijeke Bosne u Dobroševićima koji je dobio velike pohvale od strane većeg broja vladinih i nevladinih organizacija.

Ovaj projekat podržava i veliki broj građana Sarajeva a naročito mještani naselja Dobroševići i sportski ribolovci iz cijele BiH koji će završetkom ovog projekta dobiti jednu vrlo kvalitetnu stazu za takmičenja u sportskom ribolovu i centar za edukaciju mladih.

“Članovi udruženja ne kriju oduševljenje činjenicom da je Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH prepoznao našu namjeru da realizujemo jedan ekološki projekat koji je, sigurni smo, potreban gradu Sarajevu i Federaciji BiH i da učinimo nešto dobro na unapređenju ekologije i ekološke svijesti. Mnogima smo se obraćali za pomoć u realizaciji ovog našeg ekološkog projekta koji mnogi od milja nazivaju mali Jarun, ali osim verbalne podrške, rijetki su oni koji su nas pomogli materijalno. Stoga smo posebno zahvalni Fondu za zaštitu okoliša Federacije BiH i njenom direktoru Safetu Harbinji koji nas motivišu da istrajemo u našoj namjeri.

U narednom periodu čeka nas realizacija aktivnosti iz projekta o čemu ćemo redovno izvještavati širu javnost. Mnogi građani, a posebno najmlađi mještani naselja Dobroševići, s nestrpljenjem iščekuju realizaciju ovog projekta da bi tu dolazili i upražnjavali svoje slobodno vrijeme uživajući u aktivnostima koje će nuditi ekološka oaza ”Lađenica”.”, rekao nam je predsjednik USR “Sarajevo 1906” Anton Šafhauzer.

Pročitajte i:   Bajram šerif mubarek olsun

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.