NajaveNajnovije vijesti

SRD “Halil Sofradžija”: 11. Internacionalni kup u lovu mladice 26. decembra

UstikolinaPiše: Ismet BAJROVIĆ

U organizaciji Sportsko ribolovnog društva “Halili Sofradžija” iz Ustikoline, u subotu 26. decembra sa početkom u 9 sati, na lokalitetu Rasadnik u Cvilinu, održat će se 11. tradicionalni Internacionalni kup u lovu mladice varalicom.

Kako se očekuje, na kraju ribolovne sezone u lovu mladice u Ustikolini će se okupiti više od 60 mladičara iz Bosne i Hercegovine, a očekuju su i mladičari iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

“Cilj ovog takmičenja je da se mladičari okupe na kraju ribolovne sezone i da se druže uz rijeku Drinu. Ovo vrijeme je idealno za lov kraljice naših voda, ali treba znati odabrati prave mamce – varalice i nadam se da će biti ulova ribe. Pozivamo sve ljubitelje prirode i lova mladice da dođu na ovo zanimljivo takmičenje i druženje na obalama ljepotice Drine. Najuspješnijim mladičarima bit će uručeni pehari i medalje. Na kraju takmičenja na ribarskoj stazi u Cvilinu organizujemo lijepo druženje, uz bogatu trpezu. Podijelit će se i Zahvalnice zaslužnim za doprinos u organizaciji ovog takmičenja.”, rekao je  Sulejman Dreca, sekretar SRD “Halili Sofradžija” iz Ustikoline.

Pročitajte i:   Izvještaj sa održanih 3. i 4. kola Premijer lige BiH u mušičarenju

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.