EkologijaNajnovije vijesti

GI “Park je naš” na press konferenciji u Beogradu: Telekom Srbija u kriminalnoj mreži Mile Radišića!?

021216-park-02-Odlukom da useli u zgradu firme „Grand Trade“, čiji je vlasnik presuđeni kriminalac Mile Radišić, kompanija M:tel, i njen većinski vlasnik „Telekom Srbija“ su se našli u opasnoj mreži kriminala i politike u RS. Ovakvu poruku su danas sa press konferencije iz Medija Centra u Beogradu uputili predstavnici Građanske inicijetive „Park je naš“ iz Banjaluke.

Podsjetili su da je u julu prošle godine Upravni odbor M:tel-a donio odluku da neće useliti u spornu zgradu, jer nisu ispunjene odredbe ranijeg Ugovora o zakupu poslovnog prostora. Tada je donesena odluka po kojoj je ovaj Ugovor sa 30.06.2015. godine prestao da važi. Tim više, kako je rečeno, čudi odluka M:tela da nedavno potpiše Anex na pomenuti Ugovor, što znači da će ipak useliti u Radišićevu zgradu.
„Objasnite nam kako je moguće da je ovako ozbiljna kompanija, u većinskom vlasništvu države, potpisala Anex na ugovor koji je proglasila nevažećim?
Da li je ponovo angažovan nezavisni stručni konsultant kako bi utvrdio da su otklonjeni nedostatci zbog kojih je odlučeno da ovaj ugovor postaje nevažeći?“, upućeno je pitanje sa današnja konferencije za novinare.

Pročitajte i:   Poziv na Prvenstvo Federacije BiH u lovu šarana i amura

Aktivisti GI „Park je naš“ iz Banjaluke su se potrudili da medije, odnosno javnost Srbije i RS u kratkim crtama informišu o aferi oko izgranje spomenute zgrade, čiji je vlasnik, kum i blizak saradnik Milorada Dodika, trenutno na izdržavanju zatvorske kazne.

„Od dodjele gradskog zemljišta, tendera za izgradnju objekta, izmjene regulacionog plana, pa do izdavanja Djelimične građevinske dozvole i Upotrebne dozvole za nedovršeni objekat, ovaj projekat prati niz nezakonitih radnji zbog kojih je osumnjičen i nekadašnji gradonačelnik Grada Banjaluka, Dragoljub Davidović. Taj slučaj nikada nije dobio sudski epilog. Niz nezakonitih radnji koje su vezane za ovaj slučaj prate i sudski sporovi koje su pokrenuli pojedini građani i organizacije“, rečeno je na današnjoj press konferenciji.

Zbog nelegalne izgradnje ovog objekta, zbog čega je uništen park u centru grada, u Banjaluci su 2012 godine mjesecima održavane masovne protesne šetnje građana.

Po Aneksu na Ugovor o zakupu zgrade kompanija M:tel će na račun firme „Grand Trade“ svakog mjeseca uplaćivati 394 857.00 konvertibilnih maraka, odnosno 201 887.00 evra.
„Praktično to znači da će građani Srbije godišnje na račun firme presuđenog kriminalca Radišića koji se sada nalazi na odsluženju trogodišnje zatvorske kazne uplaćivati godišnje 2 422 646.00 evra.“

Pročitajte i:   Na rijeci Lašvi u Busovači održan Međunarodni SPIN Kup (VIDEO)

Aktivisti GI „Park je naš“ su se posebno obratili vlastima Srbije na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem. Ističući da su javnost i građani Banjaluke očekivali da će vlast u Srbiji koja je pompezno najavljivala borbu protiv kriminala i korupcije suprotstaviti i kriminalu koji je povezan sa vlastima u Republici Srpskoj, sada veoma razočarani zbog ovakve odluke M:tela, odnosno njegovog većinskog vlasnika Telekoma Srbija.
Nakon press konferencije predstavnicima medija je prezentovan i dokumentarni film o Željku Vuliću, čovjeku koji se našao na putu kriminalnim namjerama Mile Radišića.

Video sa Press konferencije u Beogradu

http://www.mc.rs/mc-web-televizija.1498.html

Izvor: ImpulsPortal

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.