Najnovije vijestiTakmičenja

Od 8. do 10. aprila 1. Carp kup na jezeru Starača

11048777_456870767813389_7952439949949434557_nOd 8. do 10. aprila, na jezeru Starača u Ilijašu, bit će održan 1. Carp kup “Starača 2106” – takmičenje u lovu šarana i amura.

Takmičenje je više zamišljeno kao druženje ribolovaca koji svo vrijeme učestvuju u unaprijeđenju stanja na jezeru – poboljšanju ribljeg fonda, uređenju jezera, izgradnji infrastrukture, čišćenju jezera i obale, hranjenju ribe… Tako je za takmičenje određena i kotizacija koja iznosi 100 KM po ekipi, a koju su takmičari namijenili za poribljavanje jezera šaranima.

Do sada je prijavljeno 6 ekipa i to:

1. CT “Luzeri” – Miljan Trnčić i Predrag Petrušić (Istočno Sarajevo – Ilijaš)
2. CT “Element baits” – Almir Prašljivić i Johnotan Brown (Sarajevo – Bawtry, UK)
3. CT “Špilja” – Elvir Bajtarević i Edin Gurdić (Breza – Ilijaš)
4. CT “Kumovi” – Mujo Godušević i Alen Lelo (Ilijaš)
5. CT “UP” – Sanjin Gracić i Adem Mumić (Sarajevo)
6. CT “Bistro!” – Adnan Osmanagić i Kemal Avdić (Sarajevo – Ilijaš)

Okupljanje ekipa je 8. aprila u 08:00 sati, početak takmičenja je u 10:00 i isto traje do nedjelje do 12:00 sati (ukupno 50 sati ribolova). Nakon takmičenja, na samom jezeru će se obaviti proglašenje pobjednika, gdje će najbolje plasirane ekipe dobiti pehare i medalje, pobjednička ekipa paket proizvoda firme Element baits iz Sarajeva, a zatim će se nastaviti druženje takmičara u ambijentu jezera uz roštilj.

Pročitajte i:   Završena Premijer Feeder liga BiH za 2024. godinu

Takmičenje će biti održano po Pravilniku Sportsko ribolovnog saveza Bosne i Hercegovine za ovu disciplinu

Ovo će biti prvo takmičenje u pomenutoj disciplini na jezeru. Do sada je na istom održano desetine takmičenja u lovu ribe udicom na plovak i jedno takmičenje u lovu ribe umjetnima mamcima sa obale. Takmičenjem će ujedno biti otvorena i sezona ribolova na pomenute vrste riba, a na jezeru je, od 1. januara ove godine, na snagu stupila obaveza vraćanja svih vrsta riba.

“Koristimo priliku da se zahvalimo JKP Vodostan iz Ilijaša koje nam je izašlo u susret i pomoglo da uredimo jedan dio obale za ovo takmičenje i dobijemo prostor za 7 ekipa. Što znači da je ostalo još jedno mjesto. Ko bude najbrži i pošalje prijavu na bistrobih@gmail.com, taj će i popuniti 7 poziciju na jezeru.”, poručuju iz Udruženja “Bistro!” iz Sarajeva.

Također, obavještavamo ribolovce da će u periodu održavanja takmičenja (petak, subota i nedjelja do 12:00), jezero biti zatvoreno za rekreativni ribolov.

Pročitajte i:   Obavještenje o prijavama za Premijer Feeder ligu SRS BiH

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.