EkologijaNajnovije vijesti

Poziv na akciju čišćenja starog korita rijeke Bosne u Dobroševićima

IMAG0472Udruženje sportskih ribolovaca ”Sarajevo-1906”, u nedelju, 3. aprila 2016.godine sa početkom u 10 sati, organizuje akciju čišćenja starog korita rijeke Bosne u Dobroševićima.

“Dobar dio obale je prilično uređen a na red je došao dio vodene površine koji je pun starih i trulih stabala i raznog kabastog otpada kao i čišćenje dvije veće deponije koje su napravili nesavjesni građani. Pozivamo članove našeg, članove drugih ribolovačkih udruženja, te i druge ljubitelje prirode da nam se pridruže u ovoj akciji.”, rekao jer Pešto Mugdim, sekretar Udruženja sportskih ribolovaca “Sarajevo 1906”.

Nakon ovog uređenja pristupiće se uređenju jednog dijela obale i vodene površine mehanizacijom. Završni dio će biti poribljavanje adekvatnim vrstama i količinama ciprinidnih vrsta ribe.

“Za ovu akciju, kojom želimo podići ekološku svijest građana za veću brigu o okolišu, finansijsku podršku smo dobili od Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH na čemu smo im neizmjerno zahvalni.”, poručuju iz Udruženja.

Pročitajte i:   Emir Dedić na pecanje ne ide bez Senade: Ona je moj ribolovac, a ja sam majstor (VIDEO)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.